23948sdkhjf

Renoveringsprojekt kaster nu håndklædet i ringen

JJW Arkitekter ærgrer sig over at miste opgaven med Danmarks største renovering på grund af PCB.

Bygherrerne på det såkalte HP4-projekt, det store renoveringsprojekt i Brøndby Strand, anbefaler at nedrive de fem PCB-inficerede højhuse, der udgør første etape af projektet.

De fire boligselskaber i Brøndby Strand Parkerne har igennem længere tid forsøgt at finde en teknisk holdbar løsning til at fjerne miljøgiften PCB fra fem af de ikoniske højhuse i Brøndby Strand. Det er dog ikke lykkedes at finde en økonomisk forsvarlig metode.

"Derfor indstillede styregruppen for de fire boligselskaber forleden til, at de fem 16-etagers højhuse i Brøndby Strand rives ned", skriver brondbystrand.dk

JJW Arkitekter vandt sidste år 1. etape af projektet, der netop omfatter de fem højhuse, som boligselskaberne nu anbefaler at rive ned.

Nedrivnings-scenarier
Mauro Lucardi er projekteringsleder på projektet. Han siger:

- Vi og Teknologisk Institut har gennemført en række beregninger og ydet særlig rådgivning til bygherrerne siden vi afleverede en verificering af budgettet på opgaven, som den blev udbudt for knap et år siden. Vi har revurderet saneringsmetode og -strategi, samt, efter ønske fra bygherrerne, vurderet et nedrivningsscenario, siger han, og tilføjer, at tegnestuen har ydet bygherrerådgivning om de forskellige scenarier ud fra en betragtning, der inkluderer økonomiske, sociale, miljømæssige og arkitektoniske overvejelser.

- Vi er i sagens natur kede af at miste opgaven med renoveringen af højhusene, men har samtidig stor respekt for boligselskabernes beslutning, siger han.

Flere problemer
Udover at indeholde miljøgiften PCB er der i de fem højhuse også problemer med nedbrudt beton og utidssvarende installationer. Det betyder, at bygningerne kræver en omfattende og meget omkostningsfuld renovering, som også kræver, at samtlige beboere skal genhuses i minimum 18 måneder.

De fire boligselskaber har derfor vurderet, at det er nødvendigt at afveje om omkostningerne til renoveringen vil stå mål med resultatet. Efter mange undersøgelser er boligselskabernes vurdering, at kvaliteten af de renoverede boliger ikke kan retfærdiggøre en så dyr renovering."

"For beboerne i de fem berørte højhuse betyder det, at de skal genhuses. Det er endnu for tidligt at sige noget om, hvornår det kommer til at ske, men boligselskaberne regner med at kunne melde en tidsplan ud i løbet af efteråret 2017", fremgår det blandt andet af Brøndby Strands hjemmeside.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126