23948sdkhjf

3D model lagde byggestenene for Amager Bakke

MOE blev prækvalificeret til rådgiverentreprisen på Amager Bakke. Kun to andre firmaer var prækvalificerede, og MOE vandt opgaven.

MOE’s rolle var at varetage projektering og projekteringsledelsen af bygge- og anlægsarbejderne på Amager bakke, helt fra det blanke papir til byggeledelse og
fagtilsyn.

– Det er jo inden for vores spidskompetencer, det her projekt. Vi dannede et joint
venture med GEO, som er en velkendt samarbejdspartner for os, og de assisterede
os inden for geoteknik, siger Sten Willer Christensen, projektchef og projekteringsleder på Amager Bakke.

MOE
• Har arbejdet med energiog industriprojekter i 85 år
• Har tværfaglige kompetencer og kan levere komplette tekniske løsninger
• Kan sikre optimeret integration af procesanlæg og
bygningsanlæg
www.moe.dk

Med hundrede mand under spidsbelastningen stod MOE for planlægning, design og detaildimensionering af alle bygge- og anlægsarbejder, som blandt andet omfattede komplicerede konstruktioner, HVAC og elinstallationer samt vejanlæg. MOE fastlagde endvidere udbudsstrategien og udarbejdede udbudsdokumenterne til bygge- og anlægsentrepriserne, ligesom MOE udarbejdede montageplanerne for arbejderne.

Den udfordrende arkitektur samt byggeriets kompleksitet har stillet store krav til ingeniørarbejdet og behovet for at tænke innovativt. MOE valgte derfor at satse 100 procent på brugen af BIM-værktøjer. Dette skulle vise sig at give gevinst i forhold til at minimere fejl og udgifter, lette arbejdsprocesserne og imødekomme geometriske udfordringer.

Foruden at BIM modellen har en utrolig høj detaljeringsgrad er den koblet sammen med tids- og økonomiaspektet. På den måde har modellen dannet basis for Amager Bakke projektet helt fra projektering til udførelse.

– Vi er nogle af de første, der anvender BIM og 5D projektering gennem et helt projekt og til at belyse så mange aspekter af byggeriet. På den måde er vi pionerer inden for brugen af BIM, siger Sten Willer Christensen.

I 2016 modtog MOE som den første rådgivende ingeniørvirksomhed en Tekla Global BIM Award, netop fordi virksomheden har brugt teknologien helt fra de rå skitser frem til udførelsen af Amager Bakke.

Gennem brugen af BIM og arbejdet på Amager Bakke, har MOE gjort sig nogle værdifulde erfaringer, som virksomheden vil tage med på fremtidige projekter.

– I vores tid på Amager Bakke har vi udviklet værktøjer og metoder, som vi tager med til Amagerværkets BIO4, som er vores næste store projekt, der løber frem til 2020. Vi har opbygget et stærkt team, der kender de interne samarbejdsrelationer, og som vi ved kan løfte de her kæmpe projekter, siger Sten Willer Christensen.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094