23948sdkhjf

Kabelrender blev gravet om natten

Nordkysten er anlægsentreprenør med speciale i elforsyning, kloak og  infrastrukturprojekter. Virksomheden fik til opgave at levere og etablere 600 meter 132kv kabel og 415 meter 30kv kabel til byggeriet på Amager Bakke. I den forbindelse stod Nordkysten for en styret underboring under det eksisterende forbrændingsanlæg ved brug af en Paratrack, som bruges ved udførsel af komplekse underboringer, hvor normalt søgeudstyr ikke kan anvendes. Nordkysten stod også for tilslutning af kabler til de eksisterende højspændingskabler, der forsyner København med energi. Nordkysten indgår i et konsortium med Eltel Networks, som assisterede Nordkysten ved monteringen af kablerne på byggeriet.

Det var ikke nogen helt almindelig opgave, Nordkysten skulle ind og løfte. Foruden at fungere som leverandør og montør af de store kabler, fik Nordkysten strenge instrukser om, ikke at gå i vejen for de kæmpestore kraner, som også kørte rundt på byggepladsen og løftede de tunge stålkonstruktioner op på taget af Amagerbakke.

NORDKYSTEN

• Tæt på 60 års erfaring fra branchen
• Udfører arbejdet i egenproduktion og ejer selv al materiel
• Tilbyder alle opgavetyper – store som små, komplekse som enkle
• Beskæftiger 230 medarbejdere, som uddannes løbende for at sikre høj faglig kvalitet
• Står inde for nøgleordene god service, stor fleksibilitet, og dygtige, venlige medarbejdere
www.nordkysten.dk

– Vi fik at vide fra starten, at kranerne havde førsteprioritet på byggepladsen. Det koster flere hundrede tusinde kroner om dagen at have dem kørende, så vi måtte arbejde uden om dem, siger Frank Schou Kruse, adm. direktør hos Nordkysten.

Det krævede en enorm stor fleksibilitet fra Nordkystens side, og planlægningen var en udfordring. Hver morgen deltog Nordkysten i planlægningsmøder, hvor det blev tilrettelagt, hvor og hvornår kranerne skulle køre, og derfor også hvornår Nordkysten ikke måtte arbejde. Det resulterede ofte i meget forskudte arbejdstider for Nordkysten.

– Vi arbejdede ofte 24 timer i træk i tre holdskift - om natten og i weekenderne. Vi er heldigvis gode til at tilpasse os og har mange meget fleksible medarbejdere, så ofte havde vi folk på en times beredskab hele døgnet for at være klar til arbejdet, når det var muligt, siger Frank Schou Kruse.

De store kraner vejer cirka 600 ton, og deres arbejde ude på byggepladsen ødelagde desværre dele af det eksisterende Ø900 regnvandssystem med deres vægt. Nordkysten blev derfor ansat til at reparere det ødelagte kloaksystem samt etablere markeringsbrønde på 132kv kablet, hvilket krævede at virksomheden arbejdede fire til fem meter under vandspejlet.

Nordkysten er stadig engageret ude på Amagerbakke, hvor de udfører en række anlægsprojekter såsom belægninger og afvanding.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093