23948sdkhjf

Flydende gulve beskytter personale mod støj

Det var allerede i projekteringsfasen af Amager Bakke, at IAC Nordic blev involveret. Den rådgivende instans på byggeriet spurgte nemlig IAC Nordic til råds i forhold til støjkontrol i bygningen. De to parter gik derfor i dialog omkring hvilke gulve, der kunne udvikles for at opnå mindst mulige støjgener for det personale, der skal have deres daglige gang på forbrændingsanlægget.

– Vi blev kontaktet for at klargøre, om det overhovedet kunne lade sig gøre på grund af en meget lav indbygningshøjde. I samarbejde med rådgiveren fandt vi ud af, at det kunne det, men det stillede nogle store krav til materialet, siger Jens Junker, projektleder hos IAC Nordic.

IAC NORDIC A/S
• Er et firma med speciale i støj, akustik og vibrationer
• Repræsenteret med selskaber i Storbritannien, Danmark, Tyskland,
Australien og Kina.
• En af de førende internationale udbydere af støj- og akustikprodukter.
www.iac-nordic.dk

IAC Nordic er specialister i at udvikle kundespecifikke løsninger. Virksomheden vandt derfor opgaven med deres design af et flydende gulv, der kan dæmpe vibrationerne/støjen fra forbrændingsanlæggets produktion og holde lyden ude af den del af bygningen, hvor personalet sidder. IAC Nordic valgte at anvende materialet Vikacell, som er et materiale, der kan klare op til 80 procent komprimering uden at gøre skade på materialet. Til sammenligning  kan andre kendte materialer klare cirka 10 procent, og Vikacell kan derfor opnå samme egenfrekvens som andre materialer – blot med en væsentlig mindre højde på materialet.

IAC Nordic skulle lægge knap 3700 m2 gulv fordelt over otte etager. Det var første gang, IAC Nordic anvendte Vikacell på så stort et projekt, og virksomheden valgte derfor at teste materialet i et testlaboratorie i Tyskland, inden projektet gik i gang.

– Fordi opgaven på Amager Bakke var så kompliceret, testede vi materialet både her i huset og i Tyskland, for at afdække de dynamiske egenskaber, og for at være sikker på, at det opførte sig, som vi regnede med, siger Jens Junker.

Vikacell viste sig at være så godt et materiale at arbejde i, at IAC Nordic nu har valgt at have det som en fast bestanddel af virksomhedens portefølje. IAC Nordic var tilknyttet byggeriet i knap halvandet år, hvilket er det længste virksomheden har været tilknyttet samme projekt.

– Vi var til og fra byggepladsen flere gange. Det er jo et stort byggeri, så det kræver meget koordinering, at sørge for alle entreprenører kan komme til for hinanden. Der gik derfor lang tid, før vi fik lagt det sidste gulv på 10. etage, siger Jens Junker og fortsætter;

– Men det var en kæmpe oplevelse at være med og se byggeriet tage form. Det er en fantastisk bygning, og man kan jo ikke blive andet end imponeret over både kompleksiteten i strukturen indvendigt og bygningens generelle udtryk, siger Jens Junker.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109