23948sdkhjf

Nordjylland undersøger 200 grunde for forurening

Det sker for at sikre kvaliteten af grundvandet. Undersøgelserne vil blive indledt til foråret

Som led i Region Nordjyllands indsats på jordforureningsområdet skal 200 grunde nu undersøges for mulig jordforurening.

Undersøgelserne skal afklare, om typisk forurenende aktiviteter som for eksempel autoværksteder, renserier og olieoplag har forurenet jorden og grundvandet.

Formålet er at sikre kvaliteten af det grundvand, der skal bruges til drikkevand i fremtiden. Derfor vil regionen frem til og med 2020 prioritere indledende undersøgelser af forureninger højt, der hvor jordforureninger kan udgøre en risiko over for grundvandet. I 2016 har regionen haft et øget fokus på undersøgelser af brancher, der har anvendt pesticider.

- Med vores strategiplans fokus på de jordforureninger, der udgør en trussel for regionens grundvand, er det vigtigt, at vi også kigger efter brancher, der har brugt pesticider, da pesticiderne er en trusler mod kvaliteten af vores grundvand og drikkevand, siger Henrik Ringbæk Madsen (S), der er formand for Region Nordjyllands Udvalg for Infrastruktur, Klima, Kultur og Miljø.

I foråret 2017 undersøger Region Nordjylland en række grunde i kommunerne Thisted, Morsø, Jammerbugt, Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Aalborg, Vesthimmerland og Mariagerfjord. Til efteråret igangsættes endnu en serie undersøgelser på muligt forurenede grunde.

Undersøgelserne omfatter blandt andet afgrænsende undersøgelser og oprydninger på grunde, hvor allerede kendte jordforureninger udgør en risiko for grundvandet eller sundheden for de mennesker, der bor på de forurenede grunde.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11