23948sdkhjf

Gode muligheder i udlandseventyr

Ung jordbrugsteknolog søger lykken i Amerika for at dygtiggøre sig inden for sit fag. Klogt valg, lyder det fra Dansk Byggeri

- Ved at gøre det her prøver jeg mig selv af. Det giver styrke, siger Nikki Hampen Hansen. Han er 23 år, uddannet anlægsgartner og jordbrugsteknolog inden for landskab og anlæg, og ambitionerne fejler bestemt ikke noget:

- Jeg vil gerne lave noget, som man ikke ser alle andre steder. Det er vigtigt at kunne vise, at man tør nogle ting, som andre ikke tør, siger han.

Nye måder at gøre tingene på
Nikki Hampen Hansen drager i midten af marts til San Marco, som ligger mellem San Diego og Los Angeles i Californien. Her skal han i tre måneders virksomhedspraktik hos den lokale anlægsvirksomhed Stonebrook Landscapes.

- Jeg kommer til at opleve en helt anden måde at gøre tingene på, og det lægger lidt pres på mig, fordi det er en helt ny kultur, jeg kommer til. Det handler om organisationen i virksomheden og måderne at lede på. De gør måske nogle ting lidt anderledes der, som jeg finder ud af, at jeg kan bruge her, siger han og fortsætter:

- Virksomheden har vundet 24 priser. I 2014 vandt de guld i noget, som er sammenligneligt med Skills herhjemme. Det er sådan noget, man kigger på, når man tager ud, som jeg gør.

Godt for virksomhederne
Førhen var det normalt, at håndværkere tog tre år på valsen, hvis de ville slå sig ned som selvstændige. På den måde kunne håndværkeren i de tre år, han var på valsen, dygtiggøre sig inden for sit håndværk og bringe nyttigt viden om den seneste udvikling inden for byggeriet med sig hjem til Danmark.

Rejsen til USA

Opholdet handler om hente erfaringer inden for tekniske løsninger, ledelse og markedsføring
Californien har subtropisk klima, hvorfor valg af eksempelvis plantetyper har et mindre fokus

Og netop viden, som den Nikki Hampen Hansen kommer hjem med, er ifølge Dansk Byggeri en rigtig god grund for virksomhederne til at holde et godt øje med medarbejdere med erfaring fra udlandet.

- Det er en god mulighed for virksomheder at positionere sig på markedet, hvis man tænker i de baner. Det er klart, at der er gode markedsmuligheder både inden for produkt- og kompetenceudvikling, hvis man henter erfaring og viden fra udlandet, siger Louise Pihl, afdelingschef i Dansk Byggeri.

Mulighedernes land
Tilbage hos Nikki Hampen Hansen er de sidste papirer ved at være på plads. I Californien skal han blandt andet tage imod opkald, opmåle grunde og projektere, regne tilbud og være med til at implementere nye strategier i virksomheden.

- Jeg kunne også have valgt England eller Tyskland. Men, som man siger, så er USA mulighedernes land. På det punkt inspirerer USA mig, og jeg tror helt sikkert, at opholdet vil få mig til at kunne finde mere alternative løsninger på opgaverne herhjemme. Det kan eksempelvis være inden for ruminddeling af haver, siger han og fortsætter:

- Jeg aner ikke, om de forventer, at jeg er på deres niveau eller bedre, fordi jeg er fra Danmark. Men der er høje forventninger, og jeg kan godt mærke, at jeg er lidt bange for, om jeg kan leve op til dem. Men det handler om at få en masse fagligt udbytte, slutter han.

Nikki Hampen Hansen er oprindeligt uddannet gartner, og opholdet i USA er en del af hans opkvalificering til jordbrugsteknolog - en uddannelse han afslutter til sommer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.313