23948sdkhjf

Ny strategi redder virksomhed

Klingenberg Kloak og Anlæg var hårdt ramt på økonomien, men så fik man øje på nichemarkedet. Nu buldrer de derudad

Nichemarkeder er blevet et instrument i markedsføringen hos Klingenberg Kloak og Anlæg i Karlslunde. For bare seks år siden var virksomheden i vanskeligheder og måtte afskedige otte mand ud af virksomhedens 12 ansatte. Det marked, man havde set sig lune på - entreprenør og maskinudlejning - var en dårlig forretning.

- Vi havde det rigtig svært, og det så skidt ud i en periode. Men så fik vi lavet en ny strategi, og min søn kom ind i virksomheden. Han er anlægsgartner, og lige så langsomt begyndte vi at se på, hvilke nicher, vi kunne bygge en solid forretning på. Nu udfører vi brolægning, men også faldunderlag til legepladser og kunstgræs til legepladser, siger Niels C. Hansen, der er indehaver af Klingenberg Kloak og Anlæg.

God ide med nicher
I Dansk Byggeri fremhæver man gerne vigtigheden af, at virksomhederne hele tiden bliver bedre til at se markedsmulighederne og udvikler virksomhederne. Her nævner man specifikt skateboardbaner som et eksempel på, hvor man har hentet ekspertise hjem fra udlandet.

- Hvis man selv sidder med den viden internt i virksomheden, er det klart en fordel. Det sparer en masse ressourcer at hente eksterne rådgivere ind udefra, og det er altid en god ide med nicheprodukter og nichekompetencer, hvor man kan markedsføre sig på. Det er super vigtigt, at man som virksomhed tænker i de baner, siger Louise Pihl, afdelingschef i Dansk Byggeri.

Vækster med op til 100 procent
Tilbage hos Klingenberg Kloak og Anlæg i Karlslunde er man siden fyringsrunden for seks år siden vokset til 20 mand. Her startede man med at bruge den viden, virksomheden selv rådede over. Siden har man stille og roligt hentet ekspertisen ind til de områder, hvor man specifikt ønsker at udvide forretningen.

- Vi kom helt ned på fire mand, da det så værst ud. Nu har vi en stigende overskudsgrad, og alene fra 2014 til 2017 vækster vi med mellem 80 og 100 procent. Det seneste område, vi har udvidet på, er inden for hybridgræs til eksempelvis legepladser, og nu kører det rigtig godt, siger Niels C. Hansen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125