23948sdkhjf

Murerne diskuterer korte aftaler og arbejdsmiljø

Korte aftaler og tunge løft vil være emner på Murersektionens generalforsamling senere i dag

En række emner vil være at finde på dagsordenen på Dansk Byggeri’s Murersektion, der afholder generalforsamling i dag i Vejle. Nogle af emnerne vil være de tunge løft, en murer er udsat for på sit arbejde, og det har tilsyneladende vist sig svært at finde forslag med leverandørerne af sten, således at man kan komme op i højde. Der er investeringer i forbindelse med udvikling af nye højere paller, og dem ønsker industrien ikke at påtage sig.

Der forhandles dog nu til anden side om en løsning, og man er enige med 3F i at der skal findes en løsning, også fordi reglerne kræver det.

Korte aftaler
Et andet emne, som givetvis bliver en del af debatten, er uddannelsesaftalerne. Delaftalerne, hvor de unge i skolepraktik skal ud i kortere praktikaftaler i virksomhederne, menes at være bøvlede at have med at gøre.

Her vil der givetvis blive talt om hvordan man løser det.

Den netop indgåede overenskomst bliver også et samtaleemne. Som Licitationen Byggeriets Dagblad gennem de sidste par dage har beskrevet, så er der modstand mod lønforhøjelse til lærlingene. Det gælder også en del af murermestrene, som synes at lærlingelønnen er i overkanten.

En undersøgelse viser, at det går bedre med dialogen mellem de tilsynsførende og virksomhederne.

På dialogmøder som Dansk Byggeri har afholdt gennem året, kom det frem, at det stadig halter med bygherrers og projekterendes engagement i arbejdsmiljøet, og at det derfor er væsentligt, at Arbejdstilsynet løbende fastholder fokus på, hvilket ansvar bygherren pålægges og den enkeltes ansvar under arbejdsmiljøloven.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112