23948sdkhjf

Cowi vinder svensk tunnelprojekt

Stockholm vokser hastigt. Og meget store trafikprojekter præger den svenske hovedstad. Også danske ingeniører er med

Cowi skal være med til at øge fremkommeligheden i en af Europas hurtigst voksende storbyregioner, nemlig den svenske hovedstad Stockholm

Lige nu er der meget store trafikomlægninger - og vejrenoveringer - i gang (læs også side 12); opgaver, der også giver arbejde til danske virksomheder, ikke mindst de rådgivende ingeniører.

Flere slags trafik
Östlig förbindelse er en trafiktunnel for vejtrafik og kollektiv trafik, som strækker sig mellem mellem Sickla och Värtan og forbinder Norra- och Södra Länken i Stockholm - og Cowi har nu fået hovedansvaret for at undersøge sænketunnelalternativet og de forskellige muligheder for kollektiv trafikløsninger.

Trafikverket har vurderet konsulentbistanden til at udgøre 100-300 millioner svenske kroner, hvoraf Cowis andel beløber sig til cirka 50 mio. svenske kroner, eller cirka 40 mio. danske kroner.

Östlig förbindelse skal øge fremkommeligheden, skabe tilgængelighed til hele arbejdsmarkedet og understøtte boligbyggeriet i en voksende storbyregion. Med en trafiktunnel under Saltsjön bindes syd og og nord sammen og slutter cirklen rundt om Stockholm.

Trafiktunnellen går under Saltsjön og Djurgården med udfletninger i Sickla, Frihamnen och Värtan.

Cowi har et strategisk samarbejde med WSP i projektet. Kontraktuelt er vi underrådgivere till WSP.

Herudover skal de rådgivende ingeniører, der har hovedkvarter i Lyngby, stå for den tekniske rådgivning, blandt andet i forbindelse med hydrologi, geoteknik og anlægsarbejdet.

Endelig er Cowi miljøansvarlig og skal gennemføre en række opgaver inden for miljø- og tilstandsområdet.

Projektet løber fra 2017 og frem til 2021.
kargaard

Læs mere om: Cowi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157