23948sdkhjf

Ny OK: Mere fleksibilitet til el-virksomheder

Den nye elektrikeroverenskomst byder blandt andet på større fleksibilitet og opkvalificering af medarbejdere til gavn for virksomhederne, lyder det fra Tekniq

Installatørernes organisation Tekniq og Dansk El-Forbund skrev mandag under på en ny treårig aftale på elektrikerområdet, der følger linjerne i industriens overenskomst med penge til blandt andet videreuddannelse, lærlinge, børneomsorgsdage og mindstelønsstigninger.

Aftalen kom på plads efter lange forhandlinger mellem parterne i de to organisationer.

- Det er et økonomisk ansvarligt forlig, og samtidig er der flere elementer, som peger fremad til gavn for branchens udvikling, siger Niels Jørgen Hansen, administrerende direktør i Tekniq til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Læs også: Byggeriet arbejder på nyt forslag

Han fremhæver større fleksibilitet og kompetenceløft som to elementer i aftalen, der vil gøre livet lettere for branchens virksomheder. Større fleksibilitet kommer blandt gennem en ny ansættelsesform for funktionæransatte

- Vi får en egentlig funktionæroverenskomst for de elektrikere, der overvejende udfører arbejde, der er omfattet af funktionærloven, siger han. Desuden bliver der afsat knap 25 mio. kroner til en kompetenceudviklingsfond målrettet flere typer medarbejdere.

- Det gælder både opkvalificering af ufaglærte til faglærte, faglærte til akademikere og initiativer til at skaffe flere lærlinge, siger Niels Jørgen Hansen.

Nej til kædeansvar
Hos forhandlingspartneren i Dansk El-Forbund glæder formand Jørgen Juul Rasmussen sig over, at vilkårene for de ansatte i branchen er blevet styrket gennem højere mindstelønninger, forøgelse af den såkaldte fritvalgs lønkonto og flere andre tiltag, der skal gavne seniorer og ansatte med små børn i hjemmet. Desuden fremhæver han, at forbundet fik enkelte tiltag mod social dumping skrevet ind.

- Vi fik en lille smule på social dumping. Desværre ikke kædeansvar, som ellers var målet, men nye værktøjer, som alligevel styrker indsatsen, siger han.

Den nye overenskomst giver blandt andet mulighed for, at udenlandske entreprenører bliver præsenteret for den danske model, når de kommer til landet. Tillidsmænd kan desuden anmode om oplysninger om udenlandske underentreprenører, som får arbejde i Danmark.

Overenskomsten dækker 1.900 virksomheder med tilsammen 20.000 medarbejdere og gælder frem til 1. marts 2020.

Inden for få dage starter Tekniq forhandlinger op med Blik og Rør om fornyelse af overenskomsterne for vvs’ere.

Elektrikeroverenskomst

Overenskomsten dækker 1.900 virksomheder med tilsammen 20.000 medarbejdere og gælder frem til 1. marts 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094