23948sdkhjf

Jens er årets unge rådgiver

Danmarks bedste unge rådgivende ingeniør 2017 blev kåret torsdag eftermiddag ved Foreningen af Rådgivende Ingeniørers årsmøde

Årets bedste unge rådgivende ingeniør har udviklet unikke sporløsninger på landets første højhastighedsbane

Foreningen af Rådgivende Ingeniører kårede på deres årsmøde i går sporingeniør Jens Meyer, 35, fra Atkins, til Årets unge FRI-Rådgiver 2017 på grund af hans naturlige lederevner og evne til at skabe nye tekniske løsninger, der blandt andet er kommet til udtryk i projektet omkring den nye bane København - Ringsted.

Kåringen er et foreløbigt højdepunkt i Jens Meyers karriere, der begyndte i 2009 som studentermedhjælper i Atkins.

I dag er titlen gruppeleder med ansvar for fem kolleger i Atkins’ afdeling for Spor & Anlæg. Desuden har han siden 2013 undervist ingeniørstuderende på DTU i sporprojektering og sporteknik.

Inspiration i udlandet
Senest har Jens Meyer gjort sig bemærket som rådgiver på Danmarks første højhastighedsbane mellem København og Ringsted, hvor han har spillet en vigtig rolle i forbindelse med udviklingen af et nyt design af beskyttelsesskinner. Det er et ekstra sæt skinner, som ligger imellem køreskinnerne og blandt andet skal forhindre, at et afsporet tog kan kollidere med et modkørende tog eller falde ned fra en bro.

Det nye design er blevet til ved at studere lignende designs i udlandet.

Stærke kandidater
Henrik Garver, adm. direktør i Foreningen af Rådgivende Ingeniører sagde i forbindelse med kåringen:

- Vi havde et felt af meget stærke kandidater, og af disse udmærkede Jens Meyer sig ved at være den mest komplette i forhold til de kompetencer, der kræves af en rådgivende ingeniør. På projektet om at forberede den første højhastighedsbane i Danmark demonstrerede Jens stor faglig styrke, samtidig med at han er innovativ og kan koordinere en ekstremt kompleks opgave på tværs af flere teams.

En naturlig leder
Det lå ikke i kortene, at Jens Meyer, som oprindeligt kommer fra Aabenraa og i dag bor med sin kone og børn på Frederiksberg, nødvendigvis skulle være sporingeniør. Det var dog det, han endte med at specialisere sig inden for på DTU:

- Jeg er ikke tognørd og kunne måske lige så godt have lavet lufthavne eller veje. Men bane har vist sig at være super interessant. I min rolle som gruppeleder kan jeg godt lide, at man skal balancere mellem at have ansvar for udvikling af et fagligt område og på samme tid være lidt ingeniørnørd, siger Jens Meyer.

Jens Meyer har ifølge sin arbejdsgiver altid udvist stor interesse for sit fag og stort engagement, iver og utrættelighed for at finde de gode løsninger. Men han har også en naturlig flair for at udfylde rollen som leder med sit nærvær og sin lyttende og løsningsorienterede stil. Han foretrækker at inddrage kollegaer, kunder og samarbejdspartnere tidligt i opgaveløsningen.

- Jens er konstant på jagt efter nye måder at forbedre sig på og dygtiggøre sig. Det betyder, at han i sit arbejde som forstår at sætte sig ind i kundens behov, fordybe sig i potentielle komplekse løsninger og være i stand til at formidle dette, så alle forstår det, siger afdelingschef Martin Schwartz fra Atkins.

Ud over at være sammen med familien og en løbetur i ny og næ mødes han en gang om måneden med nogle gamle gymnasievenner fra Aabenraa for at trykke den af på saxofon i deres fælles bigband.

Derimod må de elskede skiture vente til børnene er blevet lidt større.

Europæisk konkurrence

Kåringen kvalificerer Jens Meyer til konkurrencen om at blive årets unge rådgiver i Europa, der afholdes af European Federation of Engineering Consultancy Associations (EFCA).
De øvrige finalister i FRI’s konkurrence repræsenterer også de danske rådgivende ingeniørvirksomheder i Europa:
Ask Tonsgaard Brüel, Sweco Danmark. Etablering af nyt forbehandlingsanlæg hos Ribe Biogas.
Per Primdahl Kristensen, Rambøll. Ny containerterminal i Nuuk, Grønland.
Trine Stausgaard Munk, Rambøll. Cloudburst resiliency planning study in New York City.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.265