23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Det skal være lettere at bygge i Danmark

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad

Regeringens ambitioner for byggeområdet fejler ikke noget. Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (V) lægger således op til at forenkle en række regler på byggeområdet, så de passer bedre til byggeriets udviklingsmuligheder.

Regeringen vil blandt andet fjerne den tekniske byggesagsbehandling fra kommunerne og i stedet indføre en privat certificeringsordning, hvor sagsbehandlingen udliciteres til virksomheder med certificerede tekniske byggesagsbehandlere. Derved bliver det i højere grad byggebranchen selv, som skal vurdere og tage ansvaret for, at reglerne overholdes.

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) var inde på det samme, da hun lancerede en række vækstinitiativer i 2015. Dengang med begrundelsen, at den tekniske byggesagsbehandling gik for langsomt og var en stopklods for nye idéer. Der skete dog ikke noget på området.

Det nye forslag fra regeringen kan forhåbentlig ikke blot skabe en mere smidig sagsbehandling, som ikke drukner i kommunalt bureaukrati. Men det vil også skabe nye forretningsmuligheder for bygge- og anlægsbranchen. Ikke blot for rådgiverne, som i forvejen er godt inde i bygningsreglementet, men også arkitekterne, der vil kunne lave en teknisk byggesagsbehandling i forbindelse med deres projektering og rådgivning.

Hele processen kræver dog, at de private virksomheder og kommunerne kan arbejde sammen om de endelige godkendelser af byggesagerne. Ellers er man lige vidt, og det bør regeringen have i tankerne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125