23948sdkhjf

Lad os starte med at plukke de lavthængende frugter

Mange ejendomme står tomme og forfalder, selvom de er meget billigt til salg. Hvis de måtte sælges til udlændinge, ville det være et tiltrængt løft, mener dagens debattør

Det er et problem mange steder i landet, at ejendomme bare står og forfalder. På Langeland er der lige nu 350 ejendomme i det åbne land og i de små bysamfund til salg - men ingen købere.

Senest er der kommet et forslag om at indføre et håndværkerfradrag på 100.000 kroner på ejendomme til under en halv mio. kroner. Det skulle så gælde 100 af de 350 ejendomme og ikke sommerhusområderne.

Det kan godt være med til at puste liv i et område. Særligt hvis man sørger for at undtage sommerhusområderne og de andre mest attraktive områder, der nok skal blive solgt under alle omstændigheder. Hvis vi bare kan få sat en håndfuld af de faldefærdige ejendomme solgt, ville det pynte gevaldigt.

Lad os da bare starte med at plukke de lavthængende frugter.

Udenlandske købere
Langeland Kommunes 2. viceborgmester Knud Gether taler for at gøre det muligt for udlændinge at købe boligerne. Hans pointe er, at danskerne alligevel ikke ønsker at købe dem til trods for de lave priser - eller leje dem i deres nuværende stand. Bliver de derimod solgt og sat i stand, ville det styrke de lokale håndværkere. Og kommer der kun liv i husene i perioder, vil det stadig gavne det lokale handels- og erhvervsliv.

I de boliger der ikke er tomme, er ejerne ofte stavnsbundne. Det er i mange tilfælde ældre mennesker, der ikke kan flytte til noget mindre og mere overkommeligt. Så også her ville det have en positiv effekt, da det vil kunne hjælpe en stor gruppe mennesker og være et tiltrængt løft rigtig mange steder i landet.

Lad os give det en chance, og se hvad der sker. Men vi må dog ikke miste fokus på der, hvor slaget egentlig skal stå. For det er at starte en rigtig udvikling ved at skabe nogle flere arbejdspladser og gøre det lettere at låne penge i kreditforeningerne.

Det er sådan noget, der virkelig kan flytte noget for landområderne. Men lad os da ikke holde os for fine til at starte med det, der ligger lige for fødderne af os.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125