23948sdkhjf

Motorvej halvanden milliard billigere end ventet

Den ny Silkeborgmotorvej holdt sig under budget - overskuddet sendes tilbage til Christiansborg

Vejdirektoratet har nu gjort regnskabet op. Silkeborgmotorvejen løber op i knap 4,1 mia. kroner. Der var sat 5,5 mia. kroner af til projektet.

- Vi er glade for og stolte over, at det er lykkedes at holde os inden for budgettet, siger afdelingschef Søren Andersen fra Vejdirektoratet til TV2 Østjylland.

Den halvanden milliard kroner, som motorvejen er blevet billigere, sendes tilbage til Christiansborg, hvor det så er op til politikerne at beslutte, hvad der skal ske med pengene.

Dansk Folkeparti kan hurtigt nævne trafikprojekter, som trænger til en håndsrækning.

- Jeg kunne godt tænke mig at bruge nogle af pengene på at udvide et endnu længere stykke af den østjyske motorvej, end der er lagt op til. Derudover kunne jeg godt tænke mig at forlænge motorvejen, der går fra Aarhus til Djursland, det sidste stykke ud til lufthavnen i Tirstrup, siger transportordfører Kim Christiansen til TV 2 Østjylland.

Første skridt
I forbindelse med finansloven for 2017 blev der sat penge af til at udvide motorvejen mellem Aarhus og Skanderborg. Det bør blot være første skridt, mener Kim Christiansen.

- Der er behov for at udvide motorvejen helt fra Vejle til Randers, så et ekstra beløb vil kunne bringe os et skridt nærmere det mål, siger han.

Kim Christiansen understreger, at alle de overskydende penge fra Silkeborgmotorvejen ikke skal bruges i Østjylland. En del af beløbet skal gå til motorvej på Sjælland og Fyn.

Sparet på materialer
At Silkeborgmotorvejen blev markant billigere, hænger blandt andet sammen med, at Vejdirektoratet har sparet på valget af materialer. Budgettet er løbende gennemgået med en tættekam, fortæller Søren Andersen.

- Det er ikke bare et mål at holde os inden for budgettet - det er hele tiden målet at se, om vi kan gøre det billigere nogle steder, og det er lykkedes, siger han.

Silkeborgmotorvejen blev indviet i september 2016.

rg

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142