23948sdkhjf

Arbejdstilsynet giver strakspåbud efter eksplosionsulykke

Der er kommet en reaktion fra Arbejdstilsynet efter mandagens eksplosionsulykke på en Aarsleff-byggeplads i Hellerup.

- Vi har givet et strakspåbud om, at sprængningerne skal udføres forsvarligt, fortæller Charlotte Hougaard Juhl, tilsynschef i Arbejdstilsynet til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Hun understreger, at strakspåbuddet er givet til underentreprenøren på byggepladsen, der har haft ansvaret for sprængningerne.

Desuden oplyser hun, at underentreprenøren selv har haft hyret en underentreprenør ind til at udføre arbejdet, og at ulykken skete, da man borede for tæt på en sprængladning.

- Man har været i gang med henholdsvis både at bore og sprænge huller igennem noget beton, og her er man altså kommet til at bruge de to metoder for tæt på hinanden, lyder det fra tilsynschefen.

Tre kom til skade
Som Licitationen - Byggeriets Dagblad tidligere har beskrevet kom tre til skade ved ulykken.

Ingen af Aarsleffs ansatte var i nærheden og så ulykken, som ikke desto mindre har påvirket virksomheden.

- Vores medarbejdere er selvfølgelig chokerede over ulykken. Dem tager vi os selvfølgelig af og tilbyder krisehjælp, hvis de har brug for det, fortalte Lars Skårup, afdelingsdirektør i Aarsleff Bygge og Anlæg, umiddelbart efter ulykken.

De tilskadekomne blev kørt til Rigshospitalets traumecenter, og deres tilstand er ukendt.

Et øjenvidne fortalte til TV2, at han så en mand med blod i ansigtet komme op fra hullet i jorden, hvor ulykken skete. Yderligere to mænd kom op, som blev betegnet som "ret slemt medtagede".

Øjenvidnet synes, det så ud som om, den enes hånd var sprængt i stykker, skriver TV2.

Det har ikke været muligt at få oplyst navnet på den underentreprenør, der har modtaget strakspåbuddet.

Sagen kort

Mandag lidt efter kl. 11 skete der en eksplosionsulykke på en Aarsleff-byggeplads på Gersonsvej i Hellerup nord for København. Her er virksomheden i gang med kloakarbejde med store underjordiske kloakrør og skakte.
Ved ulykken, som skete, da der blev boret for tæt på en sprængladning, kom tre personer til skade. Ingen af dem er ansat i Aarsleff men er derimod fra en underentreprenørs underentreprenør. De tre tilskadekomne blev kørt til Rigshospitalets traumecenter.
Beredskab Øst stillede med fem redningskøretøjer og 14 mand, mens Region Hovedstaden sendte fire ambulancer og to akutlægebiler.
Arbejdstilsynet har nu givet et strakspåbud til underentreprenør, der er ansvarlig for sprængningsarbejdet på byggepladsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109