23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Uddannelse skal være for alle

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad

Det er massive summer, som efterhånden har hobet sig op, når virksomhederne årligt indbetaler til den kollektive indbetalingsordning AUB, Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag.

Pengene skal gå til løntabsgodtgørelse, når virksomhederne inden for blandt andet bygge og anlæg sender deres ansatte på efteruddannelse i regi af AMU-uddannelserne på de tekniske skoler. Efterhånden har 2,5 mia. kroner hobet sig op, uden at virksomhederne har gjort brug af dem, og det er jo paradoksalt i en tid, hvor antallet af kursister på AMU-uddannelserne er faldet med 75 procent siden 2009.

Særligt i de mindre bygge- og anlægsvirksomheder kan det dog være svært at undvære ansatte i flere dage ad gangen, når først ordrebogen bugner. Og derfor undgår mange virksomheder at opkvalificere sine medarbejdere.

Men de økonomiske midler er der altså til at sende medarbejderne afsted på AMU-kurser. Dette må dog helst ikke afvises med den begrundelse, at eksempelvis tiden ikke er til det. For velkvalificerede og opdaterede medarbejdere er også med til at drive væksten i virksomhederne, og i en tid hvor konjunkturerne langsomt går mod det bedre, vil det være at gøre sig selv en bjørnetjeneste ikke at gøre så mange af medarbejderne klar til dette.

Konkurrencen om de mest kvalificerede ansatte bliver nemlig heller ikke mindre, og hvis først de begynder at sive til konkurrenten, så er virksomheden ilde ude i forhold til de attraktive ordrer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109