23948sdkhjf

Stifter træder et skridt tilbage

Lennart Hansen vil fremover tage sig af mere formelle opgaver i landinspektørfirmaet Lifa, som han stiftede i 1981

Han startede med at være den eneste ansatte. Nu 35 år efter grundlæggelsen i Assens har Lennart Hansen ført Lifa A/S Landinspektører frem til en position, som en af de største i branchen med 140 ansatte og kontorer i 12 byer.

Men 1. februar overlod han direktørkasketten til Jens R. Schrøder for i stedet at træde et skridt tilbage og til sommer afhænde sine sidste aktier i virksomheden, så han ikke længere er medejer.

- Da jeg startede i Assens, var jeg kun mig selv, og i 1986 var vi fem medarbejdere med kontorer i Assens og Fredericia. Nu har vi kontorer i 12 byer, og sidste år havde vi en omsætning på omkring 110 mio. kroner. Jeg bliver snart 65 år, så jeg synes, det er på tide, at jeg lader andre komme til, siger Lennart Hansen i en pressemeddelelse.

Ejendomsdata og analyser
Lifa gør sig både inden for traditionelle landmåleropgaver og rådgivning ved store byggeprojekter.

Men en stor del af omsætningen kommer også fra udvikling af it-løsninger baseret på kort- og ejendomsdata og geografiske informationssystemer kaldet GIS-teknologi. Og dette vil have Lennart Hansens fokus fremadrettet.

- Selvom jeg synes, det er dejligt, at jeg ikke længere skal have så mange opgaver og ansvar, nyder jeg også mit arbejde. Derfor vil jeg nogle år endnu fortsætte i vores GIS- og IT-afdeling, hvor vi har et stigende fokus på ejendomsdata og analyser, siger han.

25 år i Hededanmark
Den nye direktør er 51 år og Jens R. Schrøder har en bred erfaring med ledelse og forretningsudvikling inden for natur- og jordbrugsområdet fra Hededanmark-koncernen.

Han har gennem været ansat i koncernen i 25 år - heraf de seneste 10 som divisionsdirektør i Hededanmark.

- Lifa har altid stået for kvalitet og faglighed for mig, og virksomheden er bare fortsat med at præstere og øge sin fremgang. Med udgangspunkt i geografiske informationssystemer og traditionelle landmåleropgaver ser jeg frem til at fortsætte den udvikling, udtaler Jens R. Schrøder, der er uddannet cand.agro og tidligere har været formand i blandt andet Landskabsrådet og bestyrelsesmedlem i Danske Anlægsgartnere.

Lifa har løbende gennem årene købt eller fusioneret med andre landinspektørfirmaer, og dermed er der kommet flere medejere, så der nu er 26 personer i ejerkredsen.

Virksomheden opnåede i sit seneste regnskab fra 2015 et bruttoresultat på 79,9 mio. kroner mod 66,2 mio. kroner året før, mens resultatet før skat steg fra 8,1 mio. kroner i 2014 til 12,2 mio. kroner.

Læs mere om: Lifa
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127