23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Det rigtige strategiske valg

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad

Alt for mange virksomheder i bygge- og anlægsbranchen har ikke lagt en strategiplan for de kommende år. Ifølge en ny undersøgelse fra revisionsvirksomheden Deloitte mangler 52 procent af virksomhederne en strategiplan, der lægger de overordnede linjer for virksomhedens fremtidige vækst.

Det kan jo udadtil virke paradoksalt, at der ikke er flere virksomhedsejere, som har strategien nedfældet, men måske i stedet bare render rundt med tankerne i hovedet. For uanset om virksomheden er en enkeltmandsvirksomhed med kun ejeren som ansat, eller der er 10 ansatte, bør der altid ligge en plan for, hvordan virksomheden skal udvikle sig. Både i forhold til fremtidige samarbejder med andre virksomheder, men også hvis der skal hentes ny finansiering til ens virksomhed.

Men det kan gå hurtigt ude i virksomhederne, og når først virksomheden har nået en vis størrelse, bør ejerne også erkende, at en stigende professionalisering er vejen frem, hvis væksttoget for alvor skal sættes i gang. For sidder du med en omsætning på den anden side af 50 mio. kroner og måske 30 ansatte, er det umuligt som ejer at have fingrene nede i alle ting. Her bør strukturen være på plads, og derfor bør flere virksomhedsejere også overveje en mere professionel bestyrelse eller rådgivere, som kan se på virksomheden med helt andre og ofte nye øjne.

For det er ofte her, at virksomheden kan gøres klar til næste skridt i rejsen mod øget vækst og flere arbejdspladser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094