23948sdkhjf

Eksplosion rammer Aarsleff-byggeplads

Bomberyddere blev mandag tilkaldt for at rydde området for sprængstoffer

En arbejdsulykke ramte mandag en byggeplads på Gersonsvej i Hellerup nord for København og førte til, at tre personer blev kørt til Rigshospitalets traumecenter.

Ulykken skete i forbindelse med sprængningsarbejde på stedet.

Der er tale om en Aarsleff-byggeplads, hvor virksomheden er i gang med kloakarbejde med store underjordiske kloakrør og skakte.

- Det er med beklagelse, at vi kan bekræfte, at det er en af vores byggepladser, siger Lars Skårup, afdelingsdirektør i Aarsleff Bygge og Anlæg, til Licitationen - Byggeriets Dagblad og understreger samtidig, at de tre tilskadekomne kommer fra en underentreprenør og ikke er ansat i Aarsleff.

Nyheden kommer ikke desto mindre som et chok, og virksomheden er berørt af den.

- Vores medarbejdere er selvfølgelig chokerede over ulykken. Dem tager vi os selvfølgelig af og tilbyder krisehjælp, hvis de har brug for det, siger han.

- Det, vi ved, er, at der er sket en utilsigtet sprængning i en underjordisk betonskakt. Da ingen af vores medarbejdere var i nærheden, kender vi ikke årsagen til ulykken. Årsagen er specialister i gang med at undersøge, lyder det fra Aarsleff-direktøren.  

- Vi ved, at tre er kørt på hospitalet, fortsætter han.

Det bekræfter Henrik Suhr, pressekoordinator hos Nordsjællands Politi, der påpeger, at politiet ikke kan komme byggearbejdernes skader nærmere.

Han fortæller desuden, at ammunitionsrydningstjenesten blev tilkaldt, da der var sprængstoffer på stedet, som man skulle have styr på, og at Arbejdstilsynet også er blevet kaldt til.

Øjenvidne tog kontakt
Et øjenvidne fortæller til TV2, at han efter eksplosionen så mørk røg komme op fra et hul i jorden, og at han løb hen til plankeværket rundt om den indhegnede byggeplads og råbte om alle var ok, men at han ikke fik noget svar.

Pludselig hørte han en råbe på hjælp. Han sparkede derfor et lille stykke af hegnet til pladsen ind og løb hen til hullet, hvorfra en mand, der blødte i sit ansigt, kom op. Yderligere to mænd kom op fra hullet, og øjenvidnet fortæller, at "de var ret slemt medtagede". Han synes, det så ud som om, den enes hånd var sprængt i stykker, skriver TV2.

På Twitter beretter Beredskab Øst også om "flere svært tilskadekomne". Beredskabschef hos netop Beredskab Øst, Rasmus Storgaard, fortæller, at de blev alarmeret til byggepladsen lidt efter kl. 11, hvor de tiltvang sig adgang til byggepladsen med noget af deres udstyr og desuden assisterede ambulancefolkenes arbejde. Han oplyser, at de stillede med fem redningskøretøjer og 14 mand, og at de efter godt en time forlod stedet og overdragede sagen til politiet.

Over for Licitationen - Byggeriets Dagblad henviser han til Region Hovedstaden for nærmere oplysninger om de tilskadekomne.

Her er meldingerne om de tilskadekomne få.

"Vi kan ikke oplyse om patienternes tilstand uden et samtykke fra patienterne", lyder det i en mail fra regionen til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Her oplyses det desuden, at de sendte hjælp kl. 11.09, og at den første ambulance var fremme kl. 11.17, mens den første akutlægebil var fremme kl. 11.20.

I alt sendte de fire ambulancer og to akutlægebiler til skadesstedet.

Ifølge Ekstra Bladet blev hele Gersonsvej spærret af efter ulykken, og ambulancerne blev kørt med eskorte til Rigshospitalet, lyder det.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127