23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Tidlig involvering kan løse meget

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad

Jo hurtigere involvering i byggeprocessen for alle parter des bedre. Det har op til flere aktører i bygge- og anlægsbranchen slået til lyd for igennem en del år.

En af dem er entreprenørselskabet Hoffmanns topchef, Torben Bjørk Nielsen, der i denne uge i disse spalter endnu engang var en varm fortaler for den tidlige involvering. For det giver bedre byggerier, og både bygherren og alle parter i byggeprojektet får afstemt forventningerne meget tidligt i forløbet og løbende gennem hele projektet. Dermed undgår man også, at problemer pludselig vokser sig store undervejs, og det højner kvaliteten.

Om en tidlig involvering ville have hjulpet på et af de største byggerier i København - Niels Bohr Bygningen - er ikke til at vide. Men Bygningsstyrelsen har i hvert fald set sig nødsaget til at fyre den spanske teknikgigant Inabensa på opførelsen af forskningsbyggeriet. Ifølge Bygningsstyrelsen på grund af kritisabel fremdrift og svigt i kvaliteten, der efter nogen tids dialog ikke førte til ændringer. Påstande der nu har fået den spanske virksomhed til at pudse en advokat på Bygningsstyrelsen.

Under alle omstændigheder er noget gået helt galt i byggeprocessen og ikke mindst i dialogen mellem bygherre og entreprenøren, når man så sent i forløbet vælger at udskifte en storentreprenør. Det er ikke sikkert, at en tidlig involvering kunne have løst det, men udførelsen af opgaven har set udefra ikke været afstemt. Og dér har både bygherre og entreprenør et ansvar.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156