23948sdkhjf

Generationen skifter med gravemaskinen

Steffen Jørgensen blev født samtidig med firmaet - nu er han medejer

Først kom Entreprenørfirmaet Jens Jørgensen til verden. Kort efter blev Ulla og Jens Jørgensen forældre til Steffen.

Det er 35 år siden, og nu er den unge generation endnu mere på vej ind i familiefirmaet, end han har været hidtil. Steffen Jørgensen fylder 35, og det er 35 år siden, hans far grundlagde entreprenørvirksomheden i Østbirk lidt nord for Horsens. Dermed er det tid til at tage hul på et glidende generationsskifte, som netop har gjort junior til medejer.

Forleden fejrede far og søn begivenheden ved at forære sig selv - og firmaet - to funklende nye Liebherr-gravemaskiner. En på larvebånd og en på hjul. Det var distriktschef Claus Pedersen fra Johs. Møllers Maskiner, der sørgede for at få de to nye maskiner til Østbirk. Johs. Møllers Maskiner er dansk importør og forhandler af Liebherr.

- Vi stod og skulle bruge et par gravemaskiner, der kan komme frem og arbejde under snævre forhold. Begge maskiner er anskaffet til et stort kloakprojekt, vi har i Østbirk. Vi laver kloakseparering over hele byen, og Østbirk har nogle ret smalle gader. Et par af dem giver os kun 3,15 meter at komme frem på, fortæller entreprenør Jens Jørgensen.

Kun Liebherr
Mens far og søn kiggede på forskellige model-muligheder, var der aldrig tvivl om maskinmærket.

- Vi har altid kun kørt med Liebherr, når det gælder gravemaskiner. Og altid med Engcon-rotortilt. Alle maskiner skal være af samme mærke. Så virker alt på den samme måde, og det er nemt at skifte maskinfører, hvis nogen skulle blive syg, eller der kommer andet i vejen, forklarer Østbirk-entreprenøren.

En af de to nye Liebherr-gravere får Torben Christensen som fast maskinfører. Dermed er det den femte helt nye Liebherr, han tager i brug for Entreprenørfirmaet Jens Jørgensen.

Den maskine, Torben Christensen har sin daglige dont i, er en 28 tons Liebherr R 926 Compact, som på trods af sit beskedne ydre har 163 hk i motorrummet. Den danske Liebherr-forhandler, Johs. Møllers Maskiner, leverede den sammen med den anden nye Liebherr, en A 918 Compact hjulgravemaskine på 20 tons og med 156 hk.

Beskedne maskiner
- Begge modeller er nye og blev præsenteret på Bauma 2016 i april, hvor vi så dem. Maskinerne er yderst beskedne, både når det gælder støj og brændstof. Hjulgraveren bruger kun seks-syv liter diesel i timen, mens R 926’eren på bånd nøjes med 11-12 liter. Det markerer sig jo positivt på bundlinjen. Og så er de begge to næsten lydløse, siger Steffen Jørgensen.

2017 er i øvrigt et jubilæumsår for konstellationen Jørgensen og Liebherr. Det er 25 år siden, Jens Jørgensen købte sin første Liebherr-gravemaskine. Foruden de to nyindkøbte, råder firmaet i Østbirk over yderligere to Liebherr-gravere.

Selv om der er taget hul på generationsskiftet, har Jens Jørgensen i øvrigt ingen planer om at trappe ned.

- Absolut ikke. Jeg skal ikke på pension, hvis helbredet ellers holder. Det gør det fint endnu, erklærer entreprenøren, som netop er fyldt 56 år.

Foruden hovedafdelingen i Østbirk, har Jens Jørgensen også en afdeling i Brædstrup. Her har svigersøn Lars Roslyng som medejer det daglige ansvar.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156