23948sdkhjf

Alle grænseflader blev belyst med løbende dialog

Rambøll arbejdede for bygherren, CPHX, på Royal Arena. Rambølls rolle var at føre fagtilsyn med alle installationsentrepriser og facilitere og koordinere mellem de involverede parter, hele vejen igennem.

Der var 12 installationsentrepriser herunder bl.a. el, VVS, højspænding, brand og ventilation. De vigtigste opgaver for Rambøll var at sørge for, at føre fagtilsyn og være i løbende dialog med den enkelte entreprise for at sikre at alle byggeriets grænseflader var klare og forståelige.

- Man kan sige, at vi hjalp til med, at der var et godt flow på byggepladsen, siger Martin Vedel Sømberg, projektleder hos Rambøll.

Rambøll er vant til, at varetage meget store projekter, som Royal Arena. Det særlige ved dette projekt var, at det var udbudt som fagentrepriser.

- Det er klart, at det kan være udfordrende, når der er så mange aktører involveret. Fordi byggeriet er udbudt som fagentrepriser, kan der være noget, der falder mellem to stole, og det var så vores opgave at hjælpe med at finde en løsning på det. Det kræver stor indsigt og koordinering, men det er netop der, vores ekspertise ligger, og vi har stor erfaring med så store projekter, siger Martin Vedel Sømberg som arbejder i Rambølls el-afdeling for store projekter.

En anden udfordring ved byggeriet var at meget af projektmaterialet for installationer var udarbejdet i England af engelske rådgivere. I England arbejdes der med andre tegningsstandarder og symboler end I Danmark, og Rambøll måtte derfor være leddet mellem englænderne og entreprenørerne for at få afklaret spørgsmål løbende.

- Vi har fungeret som en slags filter mellem rådgiverne fra England, der havde udarbejdet projektmaterialet, og de danske entreprenører. Entreprenørerne i Danmark havde brug for at få afklaret og uddybet materialet, og det har været vores arbejde at sørge for, at alle talte samme sprog, siger Martin Vedel Sømberg.

Rambøll:

- er en førende international ingeniør- og rådgivningsvirksomhed grundlagt i Danmark i 1945
- leverer videnbaserede helhedsløsninger inden for byggeri, transport, byudvikling, vand, miljø og sundhed, energi, olie & gas og management consulting.
- har omkring 300 kontorer i 35 lande
- I dag beskæftiger Rambøll over 13.200 medarbejdere
- Læs mere på www.rambøll.dk

Læs mere om Rambøll her: www.rambøll.dk

Tilbage til forsiden

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109