23948sdkhjf

25 kilometer rør skulle isoleres

Det var Ballerup Isolering, der blev valgt til at stå for isoleringen af de tekniske installationer, som rør og beholdere til koldt og varmt vand, varmeanlæg og brusvandsanlæg på Royal Arena. De kolde vandrør skulle kondensisoleres og de varme rør skulle isoleres for at holde på varmen og mindske energitab.

I alt var der lige omkring 25 kilometer rør, der skulle isoleres, og det var dermed det største isoleringsprojekt i firmaets 25 års historie. Normalt skal rørene trykprøves inden de isoleres, for at kunne detektere eventuelle utætheder. Denne gang valgte man at dele anlægget op i flere etaper for at kunne nå isoleringen inden lofterne blev sat op. Visse steder måtte Ballerup Isolering først isolere rørene og så efterfølgende gå tilbage og isolere alle samlinger.

- Det skulle jo gå voldsomt stærkt på denne opgave. Og det er selvfølgelig sket før, at vi isolerer inden trykprøvningerne, men det er ikke det, vi anbefaler, siger Ole Birkholm, projektleder hos Ballerup Isolering.

Der ligger flere rør under taget på arenaen, som også skulle isoleres. Rørene i loftet skulle males sorte, så publikummer ikke lægger mærke til dem, og det var en udfordring at få koordineret håndværkerne imellem.

- Det havde jo været bedst, hvis isoleringen var blevet sat på inden rørene blev malet. Men sådan gik det ikke, og vi måtte derfor ud og finde sort isolering, så det passede til resten af loftet, siger Ole Birkholm.

Ballerup Isolering isolerede både rørene under loftet og de lodrette rør i de indvendige skakte. Ballerup Isolering var engageret i projektet fra maj 2015 til slutningen af januar 2017 lige inden indvielsen. I alt havde virksomheden sin daglige gang på byggepladsen omkring Royal Arena i 1,5 år, hvilket er længe for Ballerup Isolering at være med på samme projekt.

- Projekterne varierer jo meget. Nogle projekter er klaret på to timer, og andre tager flere måneder. Men det var spændende at være med så længe, som vi var på Royal Arena, det giver et godt netværk, fordi man lærer de andre virksomheder at kende. Og så er det jo altid interessant at være med på så stort et byggeri. De fleste kommer jo derud på et tidspunkt, og det er da spændende at have været med til, siger Ole Birkholm.

Ballerup Isolering:

• Ballerup Isolering kunne fejre 25 års jubilæum i 2016
• Beskæftiger mellem 6-12 medarbejdere
• Er specialister i teknisk isolering, vand, varme, køl, akustik regulering og brandisolering af stål
www.ballerup-isolering.dk

Læs mere om Ballerup Isolering her: www.ballerup-isolering.dk

Tilbage til forsiden

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094