23948sdkhjf

Tagmontører arbejdede i 35 meters højde

G.V.L Entreprise A/S var ansvarlige for tagentreprisen på Royal Arena. Taget på Royal Arena er formet som en hvælveformet ellipse og er designet med fokus på akustik. G.V.L Entreprise har i samarbejde med DTU inden igangsættelse af opgaven udført ikke mindre end 12 lydtests på taget for at udvikle den bedste kombination af materialer, både for at få den bedste lyd, og mindske generne for arenaens naboer. Efter tagmaterialerne var testet i DTU’s lokaler, udførte G.V.L Entreprise en mockup ude på byggepladsen, inden konstruktionen blev godkendt og montagen kunne begynde. Derudover projekterede G.V.L selv beslag til fastgørelse af konstruktionen. Ingen tagplader var ens i størrelsen, så hver enkelte plade blev skåret på specialmål.

For G.V.L var der flere udfordringer ved monteringen. Der var i tidsplanen planlagt brug af fire kraner, men byggepladsområdet gav kun plads til to. Derfor måtte 10.000 løft forgå efter nøje planlægning og hejsning - også i weekenderne.

Udover at overholde tidsplanen havde G.V.L også et stort fokus på sikkerhed på byggepladsen. Arbejdet på taget af Royal Arena foregik i 35 meters højde, og det krævede en ekstra indsats at passe på personalet.

- Vores medarbejdere mistede simpelthen fornemmelsen af, hvor højt oppe de var. Og så kan man godt blive uforsigtigt. Derfor dedikerede vi en mand til at holde øje med at medarbejderne overholdte sikkerhedsreglerne og satte rækværk op som arbejdet skred frem, udtaler projektleder Brian Nielsen

Udover manglen på kraner og udfordringen med højden, var koordineringen med de øvrige aktører på byggeriet også en udfordring. G.V.L. kunne ikke montere de sidste tagplader, og lukke taget helt, da andre aktører på byggeriet var blevet forsinkede i deres forløb, men det blev nået og afleveret til tiden.

Taget lignede en schweizerost, fordi vi ikke kunne lukke et helt. Det var surt, da vi havde arbejdet i døgndrift for at nå det. Men når det er sagt, var det en rigtig god oplevelse at være med på byggeriet. Vi havde et rigtig godt samarbejde med bygherren, og blev bekræftet i, at vi er gode til at samarbejde, og vi er meget stolte af at have været en del af så flot et byggeri, siger Brian Nielsen

G.V.L Entreprise

- Leverede 50.000 kvadratmeter tagpap til Royal Arena
- 140 fyldte sættevogne leverede 6.000m3 isolering
- G.V.L. Entreprise var tilknyttet projektet i halvandet år
- G.V.L. Entreprise udfører hoved og totalentrepriser

Læs mere om G.V.L Entreprise her: www.gvl.dk

Tilbage til forsiden

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094