23948sdkhjf

Bærende tagkonstruktion består af 2400 ton stål

Den internationale stålentreprenør URSSA var blandt de prækvalificerede til at afgive tilbud på den store bærende tagkonstruktion, der skulle etableres på Royal Arena. URSSA stod for både design og fremstilling af den store stålkonstruktion, som endte med at bestå af cirka 2400 ton stål. De prækvalificerede blev bedømt på pris men også på de såkaldte bløde værdier. De bløde værdier dækker blandt andet over hvilken montagemetode virksomheden ville anvende under byggeriet, og hvilken tilgang virksomheden havde til sikkerhed på byggepladsen. URSSA vandt opgaven på grund af kombinationen af virksomhedens bløde værdier og prisniveau.

- I vores tilbudsrapport havde vi indarbejdet en organisationsplan og specifikke metodebeskrivelser, der dækkede over både udførelse af opgaven og sikkerhed på byggepladsen. Samtidig lå vores prisniveau i den lave ende, siger Levi Jensen, repræsentant for URSSA Danmark.

URSSA er vant til at varetage projekter, som kræver meget store stålkonstruktioner. Virksomheden havde derfor meget erfaring at trække på, da taget skulle re-designes kort efter kontrakten var indgået.

- Bygherren havde allerede designet taget, men det skulle have et mere harmonisk design. Derfor fik vi til opgave at designe taget på ny, så det passede bedre til resten af byggeriet, siger Levi Jensen.

Selvom URSSA er en meget erfaren spiller på markedet, er der nogle forhold, som erfaring ikke kan vinde over. Det oplevede URSSA under byggeriet på Royal Arena, hvor påsætningen af tagkonstruktionen fandt sted under en meget blæsende sommer i 2015. Den stærke vind var en stor udfordring for de store kraner, der skulle løfte den tunge stålkonstruktion, og nogle dage kunne kranerne slet ikke køre på grund af sikkerhedsrisiko for både mennesker og maskiner. Det resulterede i en lidt længere montageperiode på den del af byggeriet.

URSSA:

• er et spansk ejet selskab med hovedsæde i Vitoria i det nordlige Baskerland i Spanien. Virksomheden er blandt de største stålentreprenører i Europa.
• etableret i 1961 og har gennem årene opbygget en imponerende referenceliste worldwide. URSSA står bl.a. bag Guggenheim museet i Bilbao.
• URSSA’s danske repræsentant, Levi Jensen, har mere end 40 års erfaring fra byggebranchen i Danmark med speciale i stålkonstruktioner.
• Levi Jensen ser sammen med URSSA frem til nye spændende opgaver med stålkonstruktioner i Skandinavien.
• URSSA Danmark kontakt: Levi Jensen, e-mail: levi@levijensen.dk - mobil: +45 2037 2211.

Læs mere om URSSA på www.urssa.es

Tilbage til forsiden

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078