23948sdkhjf

Usynligt brandalarmsystem dufter efter røg ved den store scene

ABA Teknik A/S er specialister i ABA anlæg. Selvom ABA Teknik er en relativt lille virksomhed vandt deres nytænkende tilgang til alarmsystemer den omfattende opgave at forsyne Royal Arena med et brandalarmsystem.

Virksomheden har over 10 års erfaring med branchen, og består af et erfarent og sammentømret team, hvor de fleste medarbejdere har op mod 20 års erfaring. Den erfaring trak ABA Teknik på, da virksomheden gik i gang med at udvikle en slutbrugerløsning, der passede til det massive byggeri.

Løsningen til Royal Arenas store scene blev et af landets største aspirationsanlæg. Et aspirationsanlæg, der med en sugefunktion ’dufter’ efter røg i bygningen. De små mængder luft anlægget suger ind, sendes igennem et rørsystem i loftet, og ned til en detektor. Detektoren sender via ABA anlægget direkte besked til den lokale brandstation. Aspirationsanlægget er koblet sammen med et meget kraftigt talevarslingsanlæg, der sørger for at advare folk i bygningen i tilfælde af brand.

- Den store fordel ved et aspirationsanlæg er, at det er meget nemmere at vedligeholde. Desuden er rørene i loftet nemme at kamuflere, så gæsterne lægger ikke mærke til systemet, siger Michael Gadegaard, direktør og salgsansvarlig hos ABA Teknik.

Som noget helt nyt er brandmandspanelet, der møder brandmændene i bygningen, udskiftet fra det traditionelle pladskrævende diodepanel, til et brandmandspanel bestående af to 55 tommer touch-fladskærme. ABA Teknik har udviklet skærmene i tæt samarbejde med leverandøren og de lokale brandinspektører, hvor alt fra data til brugervenlighed blev diskuteret.

- Opgaven på Royal Arena slår fast, at der kan være opgaver, vi ikke har lyst til at udføre, men ingen vi ikke kan udføre, siger Michael Gadegaard.

ABA Teknik:

- er Børsens Gazelle virksomhed 2012
- tilbyder store og små virksomheder rådgivning om brandalarmsystemer
- spidskompetencer er brandalarm og tale/tone varsling anlæg
- inddrager slutbrugeren tidligt i processen
- findes på www.abateknik.dk

Læs mere om ABA Teknik her: www.abateknik.dk

Tilbage til forsiden

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093