23948sdkhjf

Stort publikum stiller store krav til mobildækningen

På Royal Arena byggeriet var Eltel ansvarlige for DAS anlægget, der giver alle mobiloperatører mulighed for at etablere mobildækning. Den specifikke opgave lød på at udvikle et anlæg med en meget stor kapacitet, således at alle gæster i Royal Arena kan have mobildækning – hele tiden.

- Det var en spændende udfordring at finde en løsning til netop denne type byggeri. Det er kompliceret at udvikle en løsning, der altid fungerer, hvad enten arenaen er hel eller halvfuld. Radiobølger bevæger sig meget forskelligt, alt efter om de bevæger sig mellem mange mennesker eller mellem halvtomme stolerækker, siger Lars Jessen, Eltel.

Det var en kompleks opgave, og Eltel endte med at udvikle en helt ny og kundespecifik løsning for at imødekomme den massive kapacitet, som det store byggeri krævede. Eltels løsning var samtidig det billigste i udbud.

- Grunden til at vi er gearet til at løfte en opgave, som denne her er, at vi er en international virksomhed, der kan trække på erfaring på tværs af landegrænser – som det også var tilfældet med installationen til Royal Arena, siger Lars Jessen.
På denne type byggerier installerer mobiludbyderne traditionelt set selv et antenneanlæg, men løsningen til Royal Arena blev ét fælles anlæg, som giver alle operatører mulighed for at koble sig på. Undervejs inviterede Eltel og Royal Arena mobiludbyderne til et fælles møde tidligt i processen, hvor der blev afstemt forventninger og behov.

Eltel ser en udvikling i markedet for denne slags installationer, og er ikke overraskede over, at bygherren har en stor interesse i en god mobildækning.

- For nogle få år siden, var det mobiludbyderne selv, der stod for antenneanlæggene, da det dengang primært var dem, der havde en interesse i, at der var en god mobildækning. Nu er det bygherrerne, der går ud og sørger for mobildækning, da de også har en interesse i, at der er en god dækning, således at gæsterne kan anvende mobile betalingsløsninger og dele billeder fra oplevelser i bygningerne på sociale medier, og på den måde reklamere for stedet, siger Lars Jessen.

Eltel:

- bygger, drifter og vedligeholder alle former for indendørs mobilløsninger
- er specialist i design og optimering af komplekse mobilløsninger
- er en international virksomhed med team af DAS specialister
- har en lang historik i mobilbranchen
- har bygget DAS løsninger på en lang række sygehuse og andre større komplekse byggerier

Læs mere om Eltel her: www.eltelnetworks.com

Tilbage til forsiden

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093