23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Fradraget er gået under Skats radar

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad

De dårlige sager har nærmest stået i kø hos Skat de sidste par år. Først var der sagen om det fælles inddrivelsessystem, hvor gæld ikke er blevet opkrævet, hvilket efterfølgende har fået gælden til det offentlige til at eksplodere. I efteråret kom det så frem, at der er svindlet med udbytteskat for op mod 12,3 mia. kroner.

Senest er der så gårsdagens afsløring i Dagbladet Børsen af, at der ikke er den store sandsynlighed for at blive afsløret af Skat, hvis man snyder med indberetningerne til Boligjobordningen.

Ordningen blev indført i 2011, og kun i 2012 har Skat lavet en målrettet kontrol med indberetningerne. Dengang afslørede en stikprøve fejl i hver syvende indberetning fra borgerne. Men siden har Skat grundet manglende ressourcer ikke tjekket, om der bliver snydt med Boligjobordningen.

Selvfølgelig skal Skat sætte ind der, hvor de samfundsmæssige tab vil være størst. For det er trods alt mange penge, der kan svindles for om året. Men det nytter omvendt ikke noget, at Boligjobordningen, som i sin gamle udformning frem til 2015, kostede statskassen 1,1 mia. kroner om året, øjensynligt er gået under Skats radar, og dermed potentielt kan have været dyrere for staten, hvis der er blevet svindlet med indberetningerne.

Boligjobordningen har været til gavn for bygge- og anlægsbranchen i de svære tider under finanskrisen. Og i sin nye grønne udformning er den fortsat til stor hjælp. Men den manglende indsats fra Skat er desværre med til at undergrave ordningen. Og det kan ingen være tjent med.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125