23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Byggeriet trækker omsætningen

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagbald

Det var ren optur for omsætningen i bygge- og anlægsbranchen i 2016. Godt seks procent eller næsten 13 mia. kroner mere røg der ind på toplinjen hos virksomhederne ifølge Danmarks Statistik, og dermed er bygge og anlæg blandt de brancher med den største vækst herhjemme sidste år.

Det er jo en udpræget positiv ting i disse år, hvor branchen for alvor er ved at komme ud af finanskrisens klør. Særligt viser nybyggeriet for alvor fremgang, ligesom betydeligt flere ejendomshandler har skabt behov for flere renoveringsopgaver. Særligt dette bør vække glæde, fordi mange byggevirksomheder - ikke mindst de mindre - har frygtet, at den barberede Boligjobordning ville slå bunden ud af renoveringsmarkedet.

Men der bør også lyde en stor ros til virksomhederne for i en tid med knap så meget gang i branchen at holde fast i sine medarbejdere og ikke ty til fyringer.

Byggebeskæftigelsen steg således med fire procent sidste år. Alle ved, at det kræver is i maven at holde på de ansatte, når ordre- bøgerne er tyndere end normalt. Men det lønner sig i sidste ende, for dermed er de klar, når først konjunkturerne vender.

Omsætnings- og beskæftigelsestallene er forhåbentlig starten på en lang række af positive konjunkturudmeldinger omkring bygge- og anlægsbranchen i 2017. Foreløbigt viser konkurstallene også gode tendenser, og det er nu op til virksomhederne at gribe de takter, der er i markedet, til en fornuftigt udvikling.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125