23948sdkhjf

Hackathon inspirerer til fremtidens byggeri

25 forskere, eksperter og praktikere mødtes til 36 timer med fokus på at gøre den danske byggebranche smartere
MT Højgaard og Saint-Gobain var medarrangører, da UCN (professionshøjskolen University College Nordjylland) var vært for sit første hackathon under overskriften "When Social Science meets LEAN and BIM".

- Formålet var at føre byggebranchen ud af sin normale kontekst og dermed forsøge at anskue processerne med helt nye briller for at se, om der er koncepter, prototyper eller idéer, der kan danne grundlag for senere udvikling af branchen, siger Peter Gade fra UCN.

Temaet for eventen var gipsplader, og ifølge direktør Carsten Nielsen fra MT Højgaard i Aalborg var det en god anledning til at få ny inspiration til, hvordan teknologien kan bruges til at gøre byggeriet lidt smartere.

Vinderprojektet var et koncept, som understøtter nye metoder til tættere samarbejde om byggeprocessen.

Adjunkt Dorthe Holmberg Lauritzen fra UCN, der var med på det vindende hold, forklarer, at fokus var på at finde frem til et koncept, der sikrer en tidligere inddragelse af leverandørerne.

- Vi har arbejdet med at udveksle informationer digitalt. På den måde er det muligt at øge produktionsflowet og logistikken på arbejdspladsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125