23948sdkhjf

MT Højgaard omdanner politistation til boliger

Den gamle bygning rives ned og derefter bygges 148 boliger
Arbejdet med at rive den gamle politistation på Hummeltoftevej 14 i Sorgenfri ned, er nu i gang.

På grunden opfører entreprenørselskabet MT Højgaard 148 boliger fordelt på 15.400 kvm. Hertil kommer 1.500 kvm butiksareal samt en kælder på godt 7.500 kvm.

- Vi starter med at rive ned inde i huset og bevæger os udad. Alle bygningsdele bliver skilt i de forskellige materialegrupper, og affaldet bliver sorteret, så mest muligt kan genbruges. Vi bruger hverken dynamit eller bulldozer, men vi kan ikke undgå, at det larmer lidt, siger Bent Schleef Arvidsen, der er projektudviklingschef i MT Højgaard.

Han forventer, at nedrivningsarbejdet vil være afsluttet i midten af april. Det færdige byggeri vil stå færdigt i sommeren 2019.

Nedrivningen af den forfaldne politistation er startskuddet til en ny udvikling i Sorgenfri, som vil skabe liv, ny handel og værdi for alle i bydelen.
Byggeriet
Bygherren PensionDanmark investerer 440 mio. kroner i projektet, der skal DGNB-certificeres.
For MT Højgaard har byggeriet en værdi på knap 370 mio. kroner.


MT Højgaard har arbejdet med udviklingen af projektet gennem længere tid, og projektudviklingsdirektør Torben Dahl glæder sig over, at byggeriet nu omsider kan gå i gang:

- Forhåbentlig bliver den nye bebyggelse et lokomotiv for udviklingen af hele Sorgenfri stationsområde. Vi vil i hvert fald holde et vågent øje med hvad der sker med nabogrundene, og understøtte den videre udvikling af området, hvis vi får mulighed for det, siger Torben Dahl.

Opgraderet trafikale forhold

Freja Ejendomme, der ejede den gamle politistation, har været med under hele processen og er desuden involveret i et projekt på nabogrunden, hvor det gamle plantedirektorat omdannes til 675 studie-, ph.d.- og seniorboliger. Det vil give mulighed for at opgradere de trafikale forhold på endnu en strækning af Hummeltoftevej.

Foruden de markante boligbyggerier vil Hummeltoftevej blive forskønnet med ny beplantning, vejbelægning, belysning, helleanlæg og lysreguleringer.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125