23948sdkhjf

Landskabelig inspiration til byens gulv

Konferencen Byens Gulv i næste uge byder på en lang række oplægsholdere med rødder i arkitektur og planlægning
Byens Gulv er navnet på en konference, der på onsdag vil samle en stor del af landets arkitekter, byudviklere, landskabsarkitekter og materialeproducenter.

Inspirationen kommer ikke mindst fra en række udstillere samt flere toneangivende branchefolk. Heriblandt Københavns stadsarkitekt Tina Saaby, som vil tale om de bymæssige og arkitektoniske ambitioner for Carlsbergbyen. Landskabsarkitekt Julie Bank fra Schulze+Grassov vil med udgangsounkt i projektet Vandvejen fortælle, hvordan man kan håndtere store mængder regn i urbane områder.

Dagen byder også på inspiration udefra, idet de to landskabsarkitekter og bydesignere Robin Winogrond og Lucas Schweingruber fra den schweiziske tegnestue Studio Vulkan i Zürich vil fortælle om "Jeg-oplevelsen", der er flyttet ud i byens landskab.

- Den måde, vi oplever på, er altid personlig. Det, vi byplanlæggere og arkitekter skal, er at tilbyde mulige historier, som kan opleves individuelt af brugerne, siger de to anerkendte arkitekter, som har en lang række vellykkede projekter bag sig i hjemlandet, og som man nu kan møde i Danmark, når de holder åbningsoplægget på konferencen 1. februar på Nyborg Strand.

Den store forståelse

Med personliggørelsen af oplevelsen er beskeden til deltagerne på konferencen også, at de skal gøre op med den traditionelle tankegang, at et projekt skal styres af den store overordnede ide.

- Det handler om den store forståelse, men ikke om det store design, fastslår Lukas Schweingruber.

- Vi skal genfortrylle byen. Vi mangler plads i byerne i dag. Derfor må vi skabe mindre områder, som kan være stærke poetiske katalysatorer for vores fantasi og oplevelser, siger Robin Winogrond.

Konferencen byder også på en gennemgang af helhedsplanen for Gellerup-Toveshøj, der som landets største har projektchef Ole Bech Jensen som en tovholderne.

Også mere "hands-on" løsninger vil være i fokus på dag, blandt andet med AkvaVejen, som er en såkaldt klimavej med integreret rensningsanlæg. Det vil blandt andre Thomas P. Madsen fra Teknologisk Institut fortælle mere om.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125