23948sdkhjf

Er ny bekendtgørelse bare spild af penge?

Målerbekendtgørelsen dikterer, at alle udlejningsboliger skal have aflæsningsmålere. Men bliver det overhovedet efterlevet, spørger vvs-konsulent fra Arbejdsgiverne
I dag skal der være installeret aflæsningsmålere på varmtvand, brugsvand og varme til alle udlejningsboliger, hvor det er teknisk muligt at udføre indenfor en rimelig økonomisk ramme - både til privat og erhverv.

Det fremgår af målerbekendtgørelsen, der trådte i kraft ved årsskiftet.

Opgaven med at få udskiftet og opsat målerne er en stor udfordring for de danske entreprenører, som i forvejen er travlt beskæftiget.

I Arbejdsgiverne mærker vi en kraftig mangel på arbejdskraft i branchen. Intet tyder på, at der er flere ressourcer til rådighed til at udføre denne mastodonte opgave.

Ifølge Danmarks Statistik er der 545.953 boliger i almene boligselskaber. Der er dog en del, der ikke er omfattet af bekendtgørelsen - såsom plejeboliger, beskyttede boliger og plejehjem.

Men er bare halvdelen omfattet af lovkravet, vil der stadig være mindst 250.000 boliger, der skal have aflæsningsmålere installeret.

En mio. arbejdstimer

Der er tale om tre målere per lejlighed. Antager vi en gennemsnitlig monteringstid per lejlighed på fire timer, drejer det sig om en mio. arbejdstimer.

Et arbejdsår er gennemsnitlig på 1.650 timer. Det betyder, at 606 vvs-montører skal arbejde fuld tid i et år for at montere målerne. Det er altså en ualmindelig stor opgave at installere disse målere inden for en overskuelig fremtid.

Gad vide hvor mange, der overhovedet har en måler installeret i dag? Vores bud vil være, at cirka 50 procent har efterlevet lovkravet.

Men bliver bygherrer og boligejere i disse dage så mødt med bødeforlæg for ikke at efterleve lovkravet?

Sikkert ikke. Derfor må man sidde tilbage med et spørgsmål om, hvad meningen har været med at pålægge samfundet denne bekostning. Har det ikke bare været spild af ressourcer?

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125