23948sdkhjf

Ny politiskole bliver ikke et nyt byggeri

Fremtidens politibetjente skal uddannes i en eksisterende bygning, blev det i går meldt ud. Uskønt forløb, mener borgmester
Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) meldte i går ud, at den kommende vestdanske politiskole skal ligge i eksisterende bygninger, ikke i nybyggeri, som regeringen ellers havde ønsket.

Regeringen ønskede et nybyggeri i Herning, som det fremgår af regeringsgrundlaget for VLAK-regeringen, men Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har længe strittet imod et nybyggeri og krævet, at politiskolen skal placeres i eksisterende bygninger.

Beslutningen skal tage udgangspunkt i en rapport fra Rigspolitiet og dermed bliver Vejle, Holstebro og Skanderborg forhåndsfavoritter til at få den nye politiskole.

Et af hovedargumenterne for at bruge eksisterende bygninger har været, at man dermed hurtigere kan have skolen klar. Dette bakkes dog ikke op af Rigspolitiets rapport. Ifølge den vil et nybyggeri tage 38 måneder, mens de fleste eksisterende bygninger, der er i spil, vil tage nogenlunde lige så lang tid. Den eneste undtagelse er en skolebygning i Holstebro, som forventes at kunne stå klar som politiskole allerede efter 27 måneder.

Mulighed i Vejle

En anden mulighed er Vejle, hvor der står en 7.105 kvm stor bygning tom, der tidligere har været brugt som sygeplejeskole i rapporten vurderes som "meget anvendelig" af Rigspolitiet.

Bygningen skønnes dog at ville kræve 40 måneders arbejde, før den kan tages i brug - altså to måneder mere, end det vil tage at bygge en helt ny skole. Til gengæld er Vejle-bygningen billigere end et nybyggeri.

Søren Pape Poulsen forventer, at han kan fremlægge et bud på en placering i løbet af de næste par dage, når han har set nærmere på Rigspolitiets rapport.

Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, er ikke tilfreds med regeringens beslutning.

- Når Rigspolitiet, Politiforbundet og alle eksperter peger på, at det eneste rigtige er at lave et nybyggeri, er jeg meget overrasket over, at man sidder det overhørig, siger han til Ritzau.

Herning er taber

Hernings borgmester, Lars Krarup (V), erklærer sig over for TV2 News skuffet over, at den nye politiskole alligevel ikke skal ligge i Herning. Han betegner overfor tv-kanalen processen som uskøn og uværdig for politikerstanden. Hans forventning er, at den nye politiskole kommer til at ligge i Thulesen Dahls egen valgkreds, Vejle.

- Herning tabte, Kristian Thulesen Dahl vandt, siger han med henvisning til DF’s partiformand.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156