23948sdkhjf

Metroselskab har fået flest bøder for at bryde loven

Antal af metroselskabs bøder er højere end blandt andre selskaber, som har ligeså mange eller flere ansatte.
Copenhagen Metro Team, som opfører Københavns metro, er den virksomhed i hele landet, som har fået flest bøder for at bryde arbejdsmiljøloven de seneste to år.

Det afslører opgørelser fra politiet og Arbejdstilsynet, som DR Nyheder har fået aktindsigt i.

Selskabet, der ejes af italienske Salini Impregilo, har modtaget i alt 33 bøder i 2015 og 2016.

Samtidig har der siden begyndelsen på byggeriet været flere end 400 ulykker. Det er langt over det mål, som Metroselskabet, det offentlige selskab der styrer byggeriet, har sat.

Ifølge professor Peter Hasle fra Aalborg Universitet, som via en ekspertgruppe følger metrobyggeriet tæt, er det bemærkelsesværdige tal.

Antallet af bøder er nemlig markant højere end blandt andre store entreprenører, som har ligeså mange eller flere ansatte, påpeger han over for DR Nyheder.

Underdirektøren i Copenhagen Metro Team erkender, at selskabet har problemer.

- Jeg ved ikke, om vi har større problemer end andre. Men de problemer vi har, tager vi meget alvorligt, og dem arbejder vi med, siger Sigurd Nissen-Petersen til DR Nyheder.

Han påpeger, at selskabet har mange ansatte på mange byggepladser.

- Vi har haft en del udfordringer, og vi har stadig udfordringer, og vi kommer også til at have udfordringer i fremtiden.

- Men det går den rigtige vej med arbejdsmiljøet. Og det arbejde, vi har lavet især de seneste år, begynder at bære frugt, siger underdirektøren til DR Nyheder.

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11