23948sdkhjf

Københavns Bymuseum flytter til nye - historiske rammer

På hjørnet af Stormgade og Vester Voldgade i København ligger en fredet bygning fra 1893, som frem til 1937 var Overformynderi. Siden har forskellige kommunale lejere - børneværnet, boligudlejning og børne- og ungdomsforvaltningen - haft til huse i bygningen, som indvendigt er udsmykket med originale væg- og loftsmalerier.

Lige nu er entreprenørvirksomheden Skou Gruppen i gang med at restaurere bygningen med Rørbæk og Møller som totalrådgiver, så Københavns Bymuseum kan flytte fra Vesterbro og ind i de historiske og smukke rammer i Stormgade 18.

Se arkæologerne arbejde

Nabobygningen Stormgade 20 er også en del af entreprisen, hvor en større ombygning og renovering er i gang. For at skabe plads til kontor og administration til flere af Københavns kultur- og historiske institutioner opføres en ekstra etage på taget af Stormgade 20 og dermed også et nyt tag. Den nye tagkonstruktion er netop blevet færdig og indviet i torsdags.

Udover Københavns Kommunes Historie & Kunst administration skal Stormgade 20 blandt andet huse museumsbutik og et arkæologisk værksted.

- Ambitionen er at skabe et levende og historisk hjørne på Stormgade. Vi vender vores arbejde på vrangen og lader forbipasserende følge med i vores arkæologiske arbejde fra gaden, sagde museumsdirektør Lene Floris i forbindelse med rejsegildet.

De to bygninger skal stå klar til indflytning i sommeren 2017.

Kaptain
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109