23948sdkhjf

Kunsten at skabe sammenhæng i boligområder

Udsatte boligområder kommer under forskernes lup på Boligdag 2017 arrangeret af Statens Byggeforskningsinstitut
Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) sætter 31. januar fokus på, hvordan vi kan drage nytte af mangfoldighed.

Det sker på konferencen Boligdag 2017, hvor mangfoldighed og udsathed - som i stigende grad er grundvilkår i danske byer - er tema.

Mangfoldighed er her ment som et overordnet kendetegn for byen, hvor mennesker med forskellige livsstile, familie- og boligforhold, alder og kulturer bor og arbejder.

Udsathed er i fokus, fordi Danmark fortsat har boligområder med høj koncentration af særligt (socialt) udsatte grupper.

Flere af Boligdagens oplægsholdere arbejder til dagligt med at tilstræbe et større socialt mix.

To forskningsprojekter

I det positive lys kan mangfoldigheden være kilde til et inspirerende, innovativt og et attraktivt byliv. I det negative derimod være grundlag for konflikt og opsplitning.

SBi’s Boligdag 2017 sker på et bagtapet af resultater fra to forskningsprojekter, som teoretikere og praktikere vil diskutere ud fra.

Blandt andre vil forsker Rikke Skovgaard Nielsen fra SBi fortælle om sin deltagelse i et internationalt forskningsprojekt, hvor SBi har undersøgt mangfoldigheden i Bispebjerg, som er et af Københavns mest etnisk blandede byområder.

Internationale erfaringer

Forsker Marie Stender, SBi, og professor Claus Bech Danielsen, SBi vil guide tilhørerne igennem både danske og internationale erfaringer med fysiske forvandlinger af boligområder. Flere steder er der strategier for at koble udsatte områder bedre til den omgivende by og skabe en mere blandet beboersammensætning.

Også vicedirektør Maj Green fra Gladsaxe Kommune arbejder strategisk på tværs af forvaltninger med at skabe mere socialt balancerede bydele.

Gladsaxe har med udgangspunkt i Værebro Park været partner i Realdanias modningsprojekt Boligliv i Balance; et projekt, der skal skabe mere livskvalitet og forbedre forholdene for beboerne.

Ambitiøse omdannelser

Boligdagen byder også på et indspark fra den private developer i skikkelse af afdelingschef Peter Thorsgaard fra A. Enggaard A/S.

Entreprenørfirmaet og ejendomsudvikleren står aktuelt for opførelsen af en ny kommunal administrationsbygning i Gellerupparken til 1.000 medarbejdere fra Aarhus Kommune.

Desuden har A. Enggaard købt en 60.000 kvm stor byggegrund i området af Brabrand Boligforening, for at opføre nye boliger, kontorer og et hotel.

Direktør Leif Jensen, Boligforeningen Aarhus Omegn, slutter dagen af med et indslag om den ambitiøse omdannelse af boligafdelingen Rosenhøj.

Med blandt andet nye vejgennemføringer, nye boligtyper og opførelse af kontorbygninger fokuserer foreningen på at få en blandet skare til at bo og færdes i kvarteret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141