23948sdkhjf

Danske byggeprojekter på CNN-liste

Tre danske byggerier er på tv-stationens liste over store 2017-projekter
Arkitektonisk har Danmark haft meget at byde på i 2016. Store byggerier som Mærsk Tårn, Royal Arena og Axel Towers er projekter, der først vil folde sig fuldt ud i 2017 og i årene frem.

Og hvad der viser spændvidden i danske arkitekters visioner er blandt andet, at den amerikanske tv-station CNN ved årsskiftet har samlet en række af de mest ventede bygninger, der åbner i det nye år. Og ingen af de førnævnte er på listen.

Det er til gengæld Legos nye hovedkvarter Lego House i Billund, tegnet af den danske tegnestue BIG, som Bjarke Ingels står bag og med inspiration fra legoklodsens anatomi.

Ekstremt industrielt

Endnu et projekt placeret i Danmark - og med danske arkitekter bag - er The Silo i den nye bydel i Københavns Nordhavn, skriver b.dk.

The Silo er et lejlighedskompleks bygget i den gamle »hvad-drikker-møller-silo« og er landet på CNNs liste for det ekstremt industrielle udseende.

Bygningen er tegnet af tegnestuen COBE, som står bag flere bygninger i København.

BIG er iøvrigt nævnt hele to gange på CNNs liste. Måske har det noget at gøre med, at Bjarke Ingels har slået sig fast ned i USA.

Anden gang med Blåvand Bunkermuseum som i år vil stå færdigt i klitterne ved Varde.

"Der er tale om et »usynligt« museum bygget delvist under jorden, som det nye Søfartsmuseum i Helsingør, som BIG stod bag for et par år siden", skriver Berlingske.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125