23948sdkhjf

Østjyske Wavin med i verdens første plastikvej

Kan man erstatte asfalt med genbrugsplast? Ja, mener konsortium bag nyt projekt
Tre internationale industrigiganter er gået sammen om at videreudvikle konceptet med en plastvej.

I spidsen for projektet står byggekoncernen VolkerWessels’ datterselskab KWS, der er den største virksomhed inden for vejbyggeri i Holland.

I samarbejde med olie- og gasvirksomheden Total og den danske plastspecialist Wavin er målet nu at bygge den første vej, der er lavet af 100 procent genbrugsplast.

- At være med i udviklingen af PlasticPoad passer ind i Wavins strategi om at tilføre byggeindustrien innovative plastløsninger. Vi får muligheden for at udvikle en helt ny måde at tænke veje på sammen med andre markedsledere i branchen, siger direktør Jan Willem Viets fra Wavin Nederland i en pressemeddelelse.

Knap ressource

PlasticRoad-konceptet er udtænkt af KWS. Virksomheden har kigget på de udfordringer, som byer og byområder har med vejerosion som følge af vejrpåvirkninger og oversvømmelser, potentielle sikkerhedsproblemer som følge af huller og revner i vejene samt de høje udgifter til løbende vedligeholdelse og reparation.

Samtidig har man haft for øje, at olie, der er hovedbestanddelen i asfalt, bliver en knap ressource i en ikke så fjern fremtid.

Konceptet skal testes yderligere for at se, hvordan det klarer sig under forskellige forhold. Målet er at gennemføre den første udendørs vejtest inden udgangen af 2017.

- Hos Wavin er vi meget begejstrede over at være en vigtig del af projektet og at arbejde sammen med KWS og Total. Projektet kan forhåbentlig være med til at skabe en grønnere fremtid inde for vejteknologi, siger Jan Willem Viets.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172