23948sdkhjf

Enemærke & Petersen vinder stor renovering

Sammen med tre underrådgivere skal entreprenøren stå for renovering af et udsat boligområde i Aarhus til 187 mio. kroner
Entreprenør Enemærke & Petersen A/S står i spidsen for det hold, der er udpeget til at omdanne det udsatte boligområde Bispehaven i Aarhus Vest.

Totalentreprisen har en kontraktsum på 187 mio. kroner inklusiv moms og begynder i 2017. Projektet forventes afsluttet i 2020.

Underrådgivere er Aarhus Arkitekterne A/S, Niras A/S og Bymunch By- og Landskabsdesign ApS.

Projektet, der beskrives som en "tryghedsrenovering", har som navnet antyder til formål at gøre det mere trygt at bo og færdes i Bispehaven.

I spørgeskemaundersøgelsen Politiets Tryghedsindex fra 2016 svarede 56,7 procent af Bispehavens borgere, at de følte sig trygge i området.

Andelen gjorde beboerne til de mest utrygge beboere i alle landets særligt udsatte boligområder, ifølge en pressemeddelelse fra Enemærke & Petersen.

På baggrund af undersøgelsen valgte Østjysk Bolig, som ejer og driver Bispehaven, at udføre en markant omdannelse af området over de næste år.

Beboere skal arbejde

I en pressemeddelelse skriver Enemærke & Petersen, at entrepriseteamet har helt konkrete tryghedsskabende aktiviteter planlagt.

- Vi har god erfaring med at engagere beboerne i for eksempel at lave gårdhaver, hvor de sammen kan dyrke grøntsager og lære naboen at kende.

- Vi etablerer også et "delebibliotek", hvor beboere kan låne både grej og naboens menneskelige ressourcer til eksempelvis gør-det-selv projekter, siger produktionsdirektør i Enemærke & Petersen, Jesper Finderup, og forklarer, at entreprenørvirksomheden også har påtaget sig en helt konkret forpligtigelse i forhold til beboerne.

- Enemærke & Petersen ansætter en halv snes unge ufaglærte beboere på byggepladsen.

- Vi har gjort det før, og det skaber ejerskab hos de unge, og vi har været så heldige at få nogle rigtigt gode medarbejdere på den måde, siger han.

Første del af omdannelse

Ifølge udbudsmaterialet blev projektet gennemført som et udbud med forhandling, hvortil fem hold var prækvalificeret.

Desuden er det beskrevet, at renoveringsprojektet er første del af en større omdannelse af det aarhusianske boligområde, der skal "omdanne det udsatte boligområde til et attraktivt bykvarter".

Bispehaven


Vinderteam
Enemærke & Petersen A/S med underrådgiverne:
Aarhus Arkitekterne A/S
Niras A/S
ByMunch By- og Landskabsdesign ApS

Øvrige prækvalificerede
Hoffmann A/S med underrådgiverne:
Midtconsult P/S
Gpp Arkitekter A/S
Gemeinschaft A/S
Møller & Grønborg A/S

Dansk Boligbyg A/S med underrådgiverne:
Adept ApS
Luplau & Poulsen ApS
Sweco Danmark A/S
Kragh & Berglund Landskabsarkitekter A/S
Via Trafik Rådgivning A/S
Plan & Proces ApS

Dan Jord A/S med følgende underrådgivere og underentreprenører:
Moe A/S
Platform31
Schønherr A/S
Pluskontoret A/S
ÅF - Hansen & Henneberg A/S
Jcn Bolig A/S

Jorton A/S med underrådgiverne:
P+P Arkitekter A/S
Rambøll Danmark A/S
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142