23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Papirbunkerne skal nedbringes

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Mængden af dokumentation og stigende miljøkrav har været i hastig vækst i de senere år og er blevet en voksende administrativ byrde for mange virksomheder.

Som entreprenør Villy Poulsen formulerede det i tirsdagens udgave af Licitationen - Byggeriets Dagblad, så får virksomhederne nogle gange fornemmelsen af, at papirbunkerne betyder mere for bygherren og rådgiveren, end det, der rent faktisk bliver lavet i jorden.

Det skete i forbindelse med et besøg af miljøminister Esben Lunde Larsen (V) i Skjern-virksomheden, og ministeren vil ikke overraskende gerne lette de administrative byrder for erhvervslivet. For det har borgerlige såvel som mere røde ministre i skiftende regeringer haft på bordet igennem flere år, men følelsen er jo nok snarere, at mange virksomheder ikke oplever, at byrderne er blevet mindre.

Selvfølgelig skal virksomhederne overholde lovgivningen, og inden for miljøområdet kan der være situationer, hvor dokumentationskravene skal være skrappe, fordi der arbejdes under farlige forhold.

Men papirarbejdet må aldrig vokse sig så stort, at virksomhederne efterhånden bruger mere tid bag skrivebordet frem for ude i marken. Særligt i de mindre virksomheder, hvor direktøren er vigtig i udførelsen af bygge- og anlægsopgaverne, kan dette være en udfordring. For det kan i sidste ende afholde virksomheden fra at byde på opgaver, og det er dræbende for både top- og bundlinje.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098