23948sdkhjf

Eiffeltårnet skal renoveres

Det parisiske vartegn skal renoveres for over to mia. kroner, og her er blandt andet stålkonstruktionen, køforholdene og sikkerheden i fokus
Eiffeltårnet, der har 128 år på bagen, trænger til en overhaling.

Derfor har Paris’ borgmester, Anne Hildalgo, nu afsat over to mia. kroner til en renovering af den store stålkonstruktion, som skal vare over de næste 15 år.

Det skriver politiken.dk, der citerer den franske avis Le Parisien.

- Det er vigtigt, at vi bliver ved med at forbedre dette symbolske monument, der spiller en så central rolle for Paris’ appel til turister, lyder det fra Anne Hildalgo til Le Parisien.

Renoveringen kommer i kølvandet på, at Paris netop har meldt sig ind i kapløbet om værtskabet for de olympiske lege i 2024 og verdensudstillingen året efter.

Ifølge Jean-François Martins, der er viceborgmester og ansvarlig for turismen i byen, skal renoveringen blandt andet mindske de lange køer foran tårnet.

- Der skal være et eller flere steder, hvor besøgende kan vente, der er overdækkede. Lige nu står folk i kø i regn og sne, og det er ikke den bedste måde at byde udenlandske turister velkommen på, siger han.

Tårnets elevatorer skal ligeledes moderniseres, og de tusindvis af lys, som oplyser tårnet om aftenen, vil også få en overhaling.

Det seneste to års terrorangreb i Paris og i resten af Frankrig har ligeledes sat nye krav til sikkerheden omkring tårnet, lyder det.

Levetiden er forlænget

Oprindeligt var det ikke meningen, at Eiffeltårnet skulle nå at fejre sin 128 års fødselsdag.

Da det 324 meter høje ståltårn blev bygget i forbindelse med verdensudstillingen i 1889, som en hyldest til hundredårsdagen for Den franske revolution, var der kun givet tilladelse til, at tårnet kunne blive stående i 20 år.

Efterfølgende besluttede de kommunale politikere sig dog for at bevare tårnet, da det på daværende tidspunkt var verdens højeste bygning.

I dag har tårnet omkring syv mio. besøgende årligt og er dermed den største turistattraktion Paris.

Hvert syvende år bliver tårnet malet i sin oprindelige grå farve. En opgave som tager 20 måneder og 60 tons maling.

jsk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204