23948sdkhjf

DAGENS LEDER: En branche med god fremgang

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Det har været betydelig bedre nyheder, som er kommet ud af statistikkontorerne hos Danmarks Statistik de seneste måneder, end for bare et år siden.

Fraregnet konkurstallene for 2016, som faktisk ikke ser så slemme ud endda, hvis de renses for inaktive firmaer eksempelvis, så viser både byggeriets konjunkturbarometer og senest de nye tal for beskæftigelsen, at bygge- og anlægsvirksomhederne samlet set ansætter flere.

Så det er en branche i fremgang, der har taget hul på 2017. Men der lurer dog også enkelte torne.

For mens beskæftigelsen særligt er drevet af et nybyggeri i fremgang, så er fremgangen inden for reparation og vedligehold ikke særlig stor. Her spiller omlægningen af Boligjobordningen sikkert en stor rolle, efter den er omlagt til en mere grøn udgave med fokus på energiforbedringer.

Det har uden tvivl kostet i ordrebøgerne hos flere håndværksvirksomheder eksempelvis malerne, at de mere traditionelle vedligeholdelsesarbejder som malerarbejde og opsætning af nye køkkener og badeværelser ikke længere er omfattet.

Og anlægsentreprenørerne har i øjeblikket godt gang i butikken, men forude lurer tyndere ordrebøger som følge af blandt andet færre statslige infrastrukturprojekter.

Så det kræver fortsat agtpågivenhed i virksomhederne, at de sørger for at ruste sig økonomisk til de mindre gode tider og ikke tage noget for givet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11