23948sdkhjf

Dansk Byggeri: En sund fremgang

- De nye tal for byggebeskæftigelsen vidner om, at der er tale om en branche med fremgang. Men vel at mærke en branche med en sund fremgang. Beskæftigelsen er steget med 6.200, og vi er nu ekstremt tæt på gennemsnitsbeskæftigelsen i det nye årtusinde, som har været på 161.200 - og her er der altså tale om en periode med en bragende højkonjunktur efterfulgt af en dyb krise, fortæller Andreas Fernstrøm, analysechef i Dansk Byggeri.

- Det er det samme billede, vi ser i de månedlige konjunkturbarometre. Her hersker der ingen tvivl om, at vi bevæger os i den rigtige retning, men vi skal stadig holde os for øje, at der er stort set lige så mange, som er produktionsbegrænset på grund af manglende ordrer, som der er virksomheder, der mangler arbejdskraft.

- Når vi ser lidt nærmere på tallene for beskæftigelsen, er det helt tydeligt, at det er nybyggeriet, der driver fremgangen i øjeblikket. Her har der været en stigning på 3.700 personer det seneste år. Det er der som sådan ikke noget odiøst i, da antallet af nybyggede boliger også stiger i øjeblikket. Modsat er fremgangen inden for reparation og vedligeholdelse mere afdæmpet, hvor der var en stigning i beskæftigelsen på 700 personer inden for det seneste år.

Læs også: " Jobrekord hos anlægsentreprenørerne ".

Læs også: " Byggebeskæftigelsen stiger fortsat ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126