23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Det offentlige spil om kerneopgaven

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Ulige konkurrence er belastende for alle virksomheder uanset hvilken branche, de tilhører. Og når den ulige konkurrence skyldes det offentliges erhvervsaktiviteter, er det endnu mere grelt.

Denne opfattelse har regeringen også. Den har nu igangsat et såkaldt servicetjek af de offentlige "virksomheder" for at sikre fair og lige konkurrence mellem de offentlige og private aktører.

For man kan jo med god grund spørge, hvorfor offentlige myndigheder overhovedet skal klippe græs, beskære træer og stå for vedligeholdelse af veje, når der findes virksomheder, der har dette som deres kerne- opgave. Kommunerne skal jo i langt højere grad sikre, at landet har nogle effektive skoler, plejehjem og daginstitutioner, samt at den kommunale service kører optimalt. Det er deres kerneopgave.

Selvfølgelig skal kommunerne og den resterende offentlige sektor sikre, at skatte- kronerne bruges på den mest hensigtsmæssige måde. Derfor er det naturligt, at kommunerne overvejer selv at udføre opgaverne. Men skattekronerne skal jo ikke bruges til at udkonkurrere private virksomheder, som trods alt skal bidrage til væksten herhjemme og skaber arbejdspladserne.

Derfor bør regeringen overveje at indskrænke kommuner og andre myndigheders adgang til at udføre erhvervsvirksomhed, så den frie konkurrence nemmere er i spil.

Det bør kunne gøres langt billigere - også for kommunerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142