23948sdkhjf

Flere seniorer er kommet i arbejde

Beskæftigelsen blandt 55-70-årige er steget, viser rapport. Også folk fra byggeriet bliver længere på arbejdsmarkedet, men søger over i andre brancher, vurderer BAT-kartellet
Flere danskere over 55 år er aktive på arbejdsmarkedet i dag end i 2000.

Det konkluderer en ny økonomisk analyse fra Finansministeriet, som viser, at beskæftigelsen siden år 2000 er steget for alle alderstrin blandt de 55-70-årige.

I dag er op mod halvdelen af de 60-64-årige således i arbejde, hvor det i 2000 kun var knap en tredjedel.

Det glæder finansminister Kristian Jensen (V), at seniorerne fylder mere på arbejdsmarkedet.

- De er kernearbejdskraft for virksomhederne. Det er glædeligt både for den enkelte og for samfundet. De reformer, vi har gennemført de seneste årtier, har virket, og det bekræfter mig i, at vi med nye tiltag kan løse de udfordringer, som vi står over for på arbejdsmarkedet og i økonomien generelt, siger han.

På tværs af arbejdsmarkedet

Finansministeriets analyse viser, at beskæftigelsen blandt seniorer er steget bredt på tværs af uddannelsesgrupper.

Særligt har uddannelsesgrupper, der før trak sig tilbage relativt tidligt tilbage, øget deres deltagelse på arbejdsmarkedet for de højere alderstrin.

- Det er en vigtig pointe for mig, at udviklingen sker på tværs af arbejdsmarkedet - også i grupper med fysisk krævende arbejde. Vi er blevet bedre til at passe på os selv og hinanden, og det giver mange mulighed for at blive længere på arbejdsmarkedet, siger finansministeren.

Trækker sig i 40’erne

Sekretariatsleder i BAT-Kartellet Gunde Odgaard vurderer, at også inden for bygge- og anlægsbranchen er beskæftigelsen blandt seniorer steget. Dog ikke så meget som på det generelle arbejdsmarked.

- Vores folk er blevet bedre til at finde job i andre brancher og på den måde holde sig på arbejdsmarkedet. Det kan eksempelvis være i Silvan, Bauhaus eller i industrien, siger han.

Skal seniorerne bliver i byggeriet, så er det vigtig, at virksomhedslederen allerede tidligt tager en snak med medarbejderen om fastholdelse, mener Gunde Odgaard.

- Skaden begynder at ske, når folk er i midten af 40’erne. Det er den alder, hvor folk er i fare for at forlade branchen inden for få år. Derfor er det godt, hvis man i virksomheden kan tage en snak med sine svende i den alder, om hvilke opgaver de fremover vil løse og hvad der kan få dem til at blive i branchen. De samtaler må branchen i gang med, så man udsætter, at flere går over til Silvan, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157