23948sdkhjf

DAGENS LEDER: De ældre kan være guld værd

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Talrige reformer de senere år har været målrettet at holde danskerne længere tid på arbejdsmarkedet. Og det ser ud til at have virket.

Finansministeriet konkluderer i en ny analyse, at beskæftigelsen for alle alderstrin blandt de 50-70 årige er steget siden år 2000. I dag er op mod halvdelen af de 60-64 årige i arbejde, mens det i 2000 kun var knap en tredjedel.

Nu kan man være grov at sige, at de ældre efterhånden ikke har noget valg, når pensionsalderen konstant sættes op. Så er de nødt til at blive på arbejdsmarkedet.

Men inden for bygge- og anlægsbranchen er spørgsmålet om de ældre endnu mere presserende. For her spiller hele nedslidningsproblematikken en stor rolle. Det er klart, at hvis du har arbejdet som murer på en byggeplads i 40 år, så sætter det sine spor i kroppen. Det kan du ikke fortsætte med, til du er langt oppe i 60’erne. Men derfor behøver arbejdslivet jo ikke at være slut.

Har virksomhederne ressourcerne og økonomien til det, kan de med fordel finde andre job i virksomheden til den ældre medarbejder, der ikke længere kan gå på stilladser eller bære tunge ting. Vedkommende besidder meget viden, som det vil være dumt at smide i skraldespanden.

Alle taler om, at produktiviteten i bygge- og anlægsbranchen er for lav, men øget produktivitet skabes også gennem viden internt i virksomheden. Den viden skal også kanaliseres videre til de unge medarbejdere. Og hvorfor ikke gennem de ældre ansatte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109