23948sdkhjf

Minister i samråd om social dumping

Det sker fordi partifæller har omtalt det som "et andet ord for konkurrence".
Årets første politiske arbejdsuger begynder med en lang række samråd på byggeriets område.

SF’s ordfører for social dumping, Karsten Hønge, har indkaldt transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) i åbent samråd om ministerens syn på social dumping i lyset af udtalelser fra en række af ministerens partifæller. Her skal ministeren blandt andet svare på, hvordan han vurderer udtalelser, der blandt andet går på, at "social dumping blot er et andet ord for konkurrence" og at det ikke "vælter rundt i aviserne hver dag med eksempler på social dumping. Det er nok et tegn på, at det er begrænset, hvad der foregår på ulovlige vilkår."

- Det er vigtigt at kende regerings retning omkring social dumping. Derfor vil jeg gerne høre om ministeren er enig med sine partifæller i, at det bare er sund konkurrence og noget fagbevægelsen har opfundet eller om han vil tage initiativ til et bekæmpe det, siger Karsten Hønge, der håber, at samrådet vil kaste en politisk debat af sig.

To samråd til Lilleholt

Også energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) begynder året med et åbent samråd om status vedrørende Energispareordningen og den omfattende kritik, der har været af ordningen i pressen. Det er socialdemokraternes energi- og klimaordfører Jens Joel, der har indkaldt til samrådet.

Lilleholt kan desuden se frem til endnu et samråd om mål for den grønne omstilling. Her har ordførere fra Socialdemokratiet, Enhedslisten, Alternativet, Radikale Venstre og SF bedt ministeren redegøre for, hvorvidt regeringen anser det for at være et ambitiøst mål for den grønne omstilling, at Danmark i år 2030 skal have mindst 50 procent af sit energibehov dækket af vedvarende energi, når Danmark ifølge Energistyrelsen allerede har opnået en dækningsgrad på 30 procent i dag og anslås at nå en dækningsgrad på 40 procent i 2020.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11