23948sdkhjf

DAGENS LEDER: De brådne kar skal bekæmpes

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Klausuler og krav til byggesager fylder efterhånden mere og mere, når landets entreprenørfirmaer skal give tilbud på offentlige byggeprojekter.

Det giver både ekstra arbejde for entreprenørerne i forbindelse med tilbudsgivningen og koster tid og penge i løbet af byggeprocessen, fordi klausulerne kræver opfølgning på opfølgning. Ikke mindst de sociale klausuler er tidskrævende. Her er formuleret krav til eksempelvis de ansattes timesedler, lønsedler og skattebetalinger, som skal dokumenteres og kontrolleres i løbet af byggeprocessen.

Det er selvfølgelig forståeligt, at de offentlige såvel som de private bygherrer vil have ordnede forhold på deres byggerier - hvilket talrige sager om underbetaling og snyd med lønninger igennem årene desværre har vist, at der ikke altid er. Senest er nedrivningsfirmaet IF Group havnet i skudlinjen, efter fagforbundet 3F beskylder virksomheden for at have medvirket til løndumping. Det skal nu afklares ved en voldgiftssag.

Men antallet af klausuler i byggesager bør fortsat holdes på et minimum. Det er op til branchen at udvise det gode samfunds- ansvar, og senest har Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar opstillet en række retningslinjer, der skal ensrette kravene om at udvise samfundsansvar, så antallet af sociale klausuler og krav kan minimeres. De brådne kar i bygge- og anlægsbranchen skal bekæmpes med alle midler, og derfor bør branchen også vise selvjustits og tage afstand fra dem. Derimod skal de, som udviser et samfundsansvar, belønnes.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11