23948sdkhjf

Malingproducent fusionerer med sin finske ejer

Iso Paint Nordic integreres nu i moderselskabet Tikkurila Danmark
Den finsk-ejede bygningsmalingsleverandør Tikkurila Danmark fusionerer nu formelt med sin dattervirksomhed Iso Paint Nordic.

Den da familieejede virksomhed Iso Paint Nordic, som producerer tag- og specialmaling samt imprægnering med udgangspunkt i Lunderskov ved Kolding, blev i 2014 købt af den børsnoterede finske Tikkurila Group, som via sit danske datterselskab blandt andet markedsfører og producerer Beckers Maling.

Fra årsskiftet har Tikkurila Danmark så formelt integreret Iso Paint Nordic, og dermed vil Tikkurila Danmark omfatte 70 ansatte.

De to virksomheder havde i forvejen samme ledelse i skikkelse af adm. direktør Kenneth Johansen fra Tikkurila Danmark, og fusionen får ingen personalemæssige konsekvenser for virksomhederne, der fortsat har hovedsæde i henholdsvis Vallensbæk og Lunderskov.

- Med den fulde integration i Tikkurila Danmark får vi mulighed for at bygge videre på de gode resultater, der er skabt i Iso Paint Nordic. Produkterne er i topklasse, og med en international organisation i ryggen er jeg sikker på, at Iso Paint Nordic har potentiale til at udvikle sig yderligere, siger Kenneth Johansen.

Iso Paint Nordics produkter vil fortsat blive markedsført under det navn, branchen og kunderne kender.

Det er ikke mindst Iso Paint Nordics fokus på bæredygtige overfladebehandlingsløsninger, der får Kenneth Johansen til at tro på gode udviklingsmuligheder for virksomhedens produkter.

Øgede bundlinjen

Iso Paint Nordic, der i seneste regnskabsår i 2015 øgede bruttofortjenesten fra 14,9 til 20,9 mio. kroner og vendte bundlinjen fra et underskud på godt fem mio. kroner før skat til et overskud på 10 mio. kroner, har i mange år fokuseret på udvikling af tagmalinger.

Dermed komplementerer virksomheden Tikkurila Danmarks program af facademalinger, indendørs malinger samt industrielle produkter til både nybyggeri, renovering og vedligeholdelse.

Tikkurila Danmark afsætter sine malinger via egne grossistcentre samt udvalgte selvstændige Beckers- og Colorama-farvecentre.

Virksomheden opnåede i seneste regnskabsår i 2015 en bruttofortjeneste på 28,6 mio. kroner mod 33,4 mio. kroner året før.

Bundlinjen faldt samtidig fra 9,4 til 5,8 mio. kroner før skat.

Tikkurila
Tikkurila Danmark er en del af den børsnoterede finske koncern Tikkurila Group, som har 3.500 ansatte på verdensplan. Tikkurila Group dækker over en række brands inden for overfladebehandling og har produktion i otte forskellige lande og salgsorganisationer i yderligere 16.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125